Senatorul Cătălin Voicu ar putea fi eliberat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Voicu se află la un pas de libertate: instanţa supremă a decis, luni seară, eliberarea sa provizorie sub control judiciar.

Cătălin Voicu a fost arestat în 30 martie 2010 într-un dosar în care este acuzat de corupţie. Senatorul nu va fi însă eliberat din arest până când un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu va dezbate un eventual recurs al procurorilor anticorupţie faţă de această măsură.

Instanţa supremă a admis cererea lui Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, acesta motivând că audierea martorilor propuşi de procurorii anticorupţie prin rechizitoriu se apropie de final, mai rămânând de audiat zece martori, potrivit Realitatea.

Voicu a susţinut că în aceste condiţii nu mai poate influenţa martorii din dosar şi astfel nu se mai justifică menţinerea sa în arest preventiv. El a precizat că în 30 martie s-a împlinit un an de când a fost arestat preventiv şi că măsura în cazul său tinde să se transforme într-o eventuală condamnare a judecătorilor faţă de el.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite