EXCLUSIV. Senatorii sunt în pană: nu au cauciucuri de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorii au fost primii care au votat obligativitatea cauciucurilor de iarnă
Senatorii au fost primii care au votat obligativitatea cauciucurilor de iarnă

Senatul României, instituţia care a aprobat introducerea obligativităţii cauciucurilor de iarnă de la 1 noiembrie, nu are montate pe autovehicule anvelope pentru sezonul rece

Potrivit unui anunţ publicat astăzi pe site-ul de licitaţii publice, Senatul României vrea să achiziţioneze până la finalul lunii anvelope „all seasons şi de iarnă" în valoare totală de 56.000 de lei (13.000 de euro). Licitaţia va începe abia la finalul lunii şi va fi declarat câştigător ofertatul care va accepta preţul cel mai mic.

Dacă autoturismele de la Senat vor fi surprinse pe drumurile publice până să apuce instituţia să achiziţioneze cauciucuri de iarnă, Camera Parlamentului riscă să plătească, din bani publici,  amenzi de până la 4500 de lei pentru fiecare autovehicul prins pe drumuri publice acoperite de polei,  zapadă sau  gheaţă.

Colegii de la Camera Deputaţilor au fost mai prevăzători şi şi-au achiziţionat anvelopele încă din luna septembrie. Pentru că au mai multe maşini în dotare decât cei de la Senat, deputaţii au cheltuit atunci  150.000 de lei, de trei ori mai mult.

În aprilie 2011 Senatul a adoptat ieri OUG 5/2011, care vizează introducerea obligativităţii folosirii anvelopelor de iarnă în perioada 1 noiembrie - 1 martie pentru toate autovehiculele care circulă pe şoselele româneşti.

Anuntul prin care Senatul doreşte achiziţionarea anvelopelor de iarnă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite