Semnătură falsificată pe sentinţa bătrânului din pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semnătură falsificată pe sentinţa bătrânului din pădure
Semnătură falsificată pe sentinţa bătrânului din pădure

Cazul bătrânului Octavian Dumitrescu, care a ajuns să doarmă în pădure din cauza unei sentinţe a Tribunalului Timiş, a luat o turnură incredibilă. Conducerea Curţii de Apel Timişoara a

Cazul bătrânului Octavian Dumitrescu, care a ajuns să doarmă în pădure din cauza unei sentinţe a Tribunalului Timiş, a luat o turnură incredibilă. Conducerea Curţii de Apel Timişoara a sesizat la Parchet falsificarea semnăturii pe sentinţă a unuia din cei trei judecători.

Surpriza din arhivă

Dumitrescu a ajuns în pădure după ce persoane necunoscute i-au falsificat actul de identitate şi i-au vândut locuinţa. Soarta bătrânului a fost pecetluită de un complet al Tribunalului Timiş, care a decis că vânzarea, deşi bazată pe fals, e valabilă. Hotărârea a fost redactată de judecătoarea Emilia Cioabă şi asumată de magistraţii Constantin Costea şi Dănuţ Diaconescu.

Ultimul magistrat a acceptat să discute despre caz cu reporterii "Adevărul", recunoscând în timpul discuţiei că s-a făcut o nedreptate.

Surse din Palatul Justiţiei spun că, după discuţia cu reporterii, intrigat că nu ştie detalii legate de caz, judecătorul Diaconescu s-a dus la arhivă să vadă ce e în dosar. Când s-a uitat peste sentinţă a avut surpriza să constate că nu este semnătura lui pe document.

Hotărârea poate fi anulată

După ce a constatat falsul, judecătorul a anunţat conducerea Tribunalului şi a Curţii de Apel Timişoara. "Preşedintele Curţii de Apel, Lidia Barac, a depus o plângere penală pentru comiterea infracţiunii de fals", a declarat Mariana Boer, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel. Reprezentanţii Parchetului au informat că se fac cercetări premergătoare în dosarul penal.

Falsificarea semnăturii judecătorului poate duce la anularea sentinţei. Parchetul a mai informat că s-a dispus redeschiderea dosarului penal care vizează pe notarul Carmen Rădulescu. Notarul e acuzat de neglijenţă în serviciu pentru că a încheiat actul de vânzare a locuinţei în baza unui buletin de identitate fals.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite