Şeitan către jurnalişti: "Care e problema? Vă e frică să plătiţi nişte bani în plus?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sute de mii de oameni sunt puşi pe drumuri ca să-şi achite contribuţiile sociale, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, continuă ironiile la adresa jurnaliştilor, pasând problema plăţilor pentru veniturile din activităţi independente către presă.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, le-a oferit replica jurnaliştilor acuzându-i că le e teamă că plătesc nişte bani în plus statului.

"Care e problema că nu vă înţeleg? Dacă un sistem din ăsta apare în presă, vreţi să nu vă mai luăm contribuţiile astea, vă e frică că plătiţi nişte bani în plus?", s-a răstit el la jurnaliştii prezenţi la conferinţă.

De asemenea, Şeitan a adăugat că haosul prezentat în presă este unul fals, fiindcă în perioada 24-25 a fiecărei luni, este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj, doarece în această perioadă vin şi reprezentanţii firmelor care trebuie să depună documentele.

"S-a născut în presă un atac, după părerea mea nejustificat, de haos în aceste plăţi, în perioada asta există o aglomeraţie mai mare la Casa de Pensii şi Agenţiile de şomaj. (...) Cei care vor să facă declaraţii de asigurat pot veni şi mâine şi poimâine, nu trebuie să vină toţi astăzi ( 25 august - n.r.). Nu se dă niciun fel de penalizare", a adăugat Şeitan.

El a spus că persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute.

Totodată, ministrul Sebastian Vlădescu a continuat cinismul la adresa jurnaliştilor. Vlădescu a întrebat-o în mod ironic pe ziaristă dacă este sculptor, scriitor sau poet, iar când aceasta i-a răspuns că e jurnalist, ministrul Finanţelor a arătat că e nevoie de clarificarea modalităţii de plată pentru munca prestată de aceasta.

"Este de văzut dacă dumneavostră sunteţi plătită în mod corect pe drepturi de autor sau dacă modalitatea în care dumneavoastră sunteţi plătită este o formulă de evaziune fiscală", a atenţionat-o Vlădescu pe ziaristă.

Ulterior, Vlădescu i-a spus preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, pe un ton mai jos, ignorând microfoanele presei: "N-avem nicio şansă să explicăm!".

Aproximativ 500.000 de români sunt obligaţi să stea la cozi infernale pentru a-şi achita contribuţiile sociale. Oamenii au trecut astăzi prin calvarul cozilor la agenţia de şomaj, la casele de pensii ca să depună declaraţiile de venit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite