Şeitan: "Nu am afirmat că pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse" / Vlădescu: "Punctul de pensie nu poate fi diminuat diferenţiat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat astăzi că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ar fi promis liderilor pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei că pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%. Ministrul însă infirmă această declaraţie. De asemenea, Sebastian Vlădescu a spus, la rândul său, că nu pot fi reduse diferenţiat pensiile, deoarece ac

UPDATE: Şeitan: "Dacă vorbim de pensii mai mici de 1.000 de lei, vorbim de 70% dintre pensii, vorbim de circa 3 milioane de oameni"

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declart la Realitatea TV că nu le-a promis nicio clipă pensionarilor că pensiile mai mici de 1000 de lei nu vor fi reduse.

"Nu am făcut absolut nicio promisiune, ci am declarat că vom lua în discuţie aceste propuneri până când vom lua o decizie finală", a declarat ministrul muncii".

"Domnul Toader ( liderul pensionarilor gălăţeni, Toader Cristea, n.r) spune că am şi promis că voi susţine acest lucru în Guvern, ceea ce este total neadevărat", a precizat Şeitan la Realitatea TV.

Întrebat dacă aplicarea legii unitare a pensiilor nu ar fi scutit pensionarii de acest efort financiar, oficialul de la ministerul Muncii a precizat că proiectul de lege nu poate fi trecut decât prin procedurile parlamentare, iar, în acest moment s-a reuşit doar trecerea de Camera Superioară a Legislativului, Senatul.

UPDATE "Le-am explicat pensionarilor care este situaţia cu banii. Nu a fost vorba de o promisiune. Am fost înţeles greşit. Le-am spus că vom analiza toate propunerile, dar că avem posibilităţi reduse", a declarat ministrul Muncii într-o intervenţie trelefonică la Realitatea TV, infirmând astfel informaţiile anterioare conform cărora pensiile sub 1000 de lei nu vor fi fost reduse.

"Măsurile trebuie să închidă anul într-un deficit de 6,8%. Nu s-a pus până acum discuţia unui colaps, dar acesta va veni", a adăugat Mihai Şeitan.

UPDATE: Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat la finalul discuţiilor cu şeful statului că "punctul de pensie nu poate fi diminuat diferenţiat", contrazicându-şi astfel colegul din Guvern.

De altfel, şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a precizat, la finalul întâlnirii cu preşedintele că, în principiu, nu există modificări la pachetul de măsuri anunţat şi că pensiile vor fi reduse indiferent de cuantum.

O delegaţie a pensionarilor gălăţeni care au venit să protesteze la Ministerul Muncii a discutat, marţi la prânz, cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, informează Mediafax.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, la finalul discuţiilor, că ministrul Mihai Şeitan le-a spus că nu vor scădea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

"Ministrul ne-a promis că nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea dacă va fi aşa, dar noi vom ieşi în stradă chiar dacă nu vor scădea pensiile, pentru că mai avem şi alte revendicări: Legea 218/2008 şi respectarea valorii punctului de pensie de cel puţin 45 la sută din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor gălăţeni, Toader Cristea, după discuţiile cu ministrul Şeitan.

În jurul orei 12.00, cei aproximativ 40 de pensionari gălăţeni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde continuă protestul.

Pichetul de la Ministerul Muncii a început la ora 10.00 şi era programat să se încheie la ora 14.00, conform autorizaţie de protest.

Preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor care susţin Guvernul au convenit ca şeful statului să se întâlnească, marţi, începând cu ora 12.00, la Parlament, cu grupurile parlamentare PDL, UDMR, independenţi şi minorităţi pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite