Şeful PNL atacă dreptul de vot al diasporei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, propune condiţionarea votului românilor din străinătate de plata „a cel puţin unui impozit" în România.

„Că e impozit pe teren, că e pe casă, că e alt tip de venit impozitat....modele există (...) Cred că o dezbatere, atât asupra principiului, cât şi asupra metodei, merită făcută", a detaliat liderul liberal.

El a argumentat că „alegerea lui Băsescu a fost decisă de voturile din străinătate, dar consecinţele le suportă românii din ţară". În plus, Antonescu se teme că votul prin corespondenţă, al cărui proiect a fost pregătit de MAE, va fi „unul dintre instrumentele prin care se pregăteşte fraudarea alegerilor viitoare în scopul perpetuării actualei puteri".

Constituţia prevede că preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, iar cetăţenii care au împlinit 18 ani au drept de vot. „La prima vedere s-ar părea că propunerea domnului Antonescu contravine Constituţiei deoarece impune românilor din străinătate, pe lângă condiţia de a fi cetăţeni, să fie şi contribuabili pentru a putea vota. Dar propunerea nu este lipsită de bun-simţ şi nu ar trebui respinsă din start", a declarat pentru „Adevărul" Şerban Stănoiu, fost judecător la Curtea Constituţională.

Indecizie în privinţa Cotroceniului

„Nu ştiu dacă voi candida la alegerile prezidenţiale. În momentul în care această problemă se va pune, USL va lua o decizie, va avea un candidat, că voi fi eu, că va fi altul, el va câştiga. Şi la Preşedinţie va funcţiona tot principiul alianţei", a mai declarat Crin Antonescu.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite