UPDATE Şeful INS a fost audiat la Parchetul General: Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, a venit, marţi, la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiată în calitate de martor în cazul şefului Direcţiei Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu.

UPDATE 20.00 Şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, a declarat marţi, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost audiat ca martor şi că, în opinia lui, referendumul din 29 iulie a fost unul corect organizat.

"Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect", a declarat Voineagu.

Şeful INS a mai spus că populaţia de la ultimul recensământ nu a fost încă stabilită şi, prin urmare, nu poate fi folosită la alcătuirea listelor electorale. "Nu o avem şi nici poate fi folosită în stabilirea listelor electorale", a spus el, precizând că datele finale ale recensământului vor fi cunoscute în semestrul II al anului viitor.

Vergil Voineagu a declarat, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, că a venit în calitate de preşedinte al INS, precizând că însă că nu ştie calitatea pe care ar putea să o aibă în dosar.

"Am venit în calitate de preşedinte al INS, nu ştiu ce calitate am în dosar", a spus Voineagu.

Întrebat ce a comunicat INS Curţii Constituţionale, Vergil Voineagu a răspuns că a transmis ce există deja în comunicatul de presă.

INS a transmis în 1 august Curţii Constituţionale că rezultatele provizorii ale recensământului din 2011 au fost publicate în 2 februarie 2012, iar cele definitive vor fi făcute publice în semestrul al doilea al anului 2013 şi că rezultatele provizorii "nu permit dezagregarea pe grupe de vârstă, implicit a populaţiei în vârstă de 18 ani şi peste".

"În sistemul statisticii oficiale din România nu există surse de date care să permită stabilirea numărului cetăţenilor români cu drept de vot, în sensul legislaţiei în vigoare, la data de 29 iulie 2012 sau la oricare altă dată calendaristică", a arătat INS în răspunsul transmis Curţii Constituţionale.

Şi şefa Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost audiată, marţi, la Parchetul instanţei supreme, în calitate de martor în dosarul în care chestorul Constantin Manoloiu este cercetat pentru abuz în serviciu, în legătură cu adresa emisă în 2 august şi transmisă ulterior de MAI Curţii Constituţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite