Şeful Autorităţii Rutiere Satu Mare, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mită cu repetiţie
Mită cu repetiţie

Şeful agenţiei teritoriale a Autorităţii Rutiere Române (ARR) Satu Mare a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El este acuzat de procurorii anticorupţie că a cerut 5.000 de lei şi combustibil pentru favorizarea unei firme.

UPDATE 15.30 Potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, Nicolae Jurj a fost arestat pentru 29 de zile. "Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului, astel încât acesta a fost arestat pentru 29 de zile, cu drept de recurs în termen de 24 de ore", a declarat judecătorul Nemeş.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Satu Mare.

***

Serviciul Teritorial Oradea al DNA îl cercetează pe Nicolae Jurj, şef la Agenţia teritorială ARR Satu Mare, pentru luare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă, informează DNA.

Procurorii spun că Nicolae Jurj a cerut, în luna mai, 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma unei persoane care mai apoi l-a denunţat.

Din suma respectivă, Jurj a primit de la denunţător 2.000 lei. Mai târziu, el i-a cerut unui colaborator al denunţătorului 1.000 de lei sau o cantitate corespunzătoare de motorină.

Vineri, 18 noiembrie, Nicolae Jurj a mai pretins şi primit de la denunţător suma de 2.500 lei, pe motiv că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului atunci când vor veni în control.

La această ultimă mită, jurj a fost prins în flagrant delict şi reţinut, urmând să fie prezentat azi în faţa judecătorilor Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite