Şeful spionilor, drum cu prioritate către viitoarea vilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Săftoiu şi-a cumpărat un teren de la Primăria Soveja şi a intervenit pentru asfaltarea drumului Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Claudiu Săftoiu, a intervenit

Claudiu Săftoiu şi-a cumpărat un teren de la Primăria Soveja şi a intervenit pentru asfaltarea drumului

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Claudiu Săftoiu, a intervenit pentru repararea drumului care leagă localităţile vrâncene Tişiţa şi Soveja, a declarat primarul din Soveja, Costel Pleşa. El spune că iniţiativa lui Săftoiu, originar din Vrancea, nu poate fi catalogată drept trafic de influenţă, ci cel mult "lobby".

Ştabii au cumpărat teren la preţ bun

În toamna anului trecut, directorul Serviciului de Informaţii Externe a cumpărat în aceeaşi localitate 1.000 de metri pătraţi de teren, la preţul de 8 lei metrul pătrat, în condiţiile în care preţurile practicate în zonă depăşesc 50 de lei pe metrul pătrat.

Terenul achiziţionat de Claudiu Săftoiu a fost cumpărat, potrivit Mediafax, în noiembrie 2006, de la Primăria Soveja, prin licitaţie, preţul de pornire fiind de 2,6 lei metrul pătrat. În total, primăria a scos la vânzare prin licitaţie pe data de 7 noiembrie patru loturi de teren, a câte 1.000 de metri pătraţi, situate la câţiva zeci de metri de Ocolul Silvic Soveja. Primarul Costel Pleşa a precizat că la acea licitaţie au participat şi prefectul de Vrancea, Ion Oprea, şi şeful IPJ Vrancea, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, dar nu a putut explica de ce toţi trei au licitat aceeaşi sumă, respectiv opt lei pe metrul pătrat, ci doar cum au aflat cei doi de licitaţie.

Şeful IPJ Vrancea, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, a precizat că şi-a achiziţionat 600 de metri pătraţi de teren în Soveja la un preţ bun. "Am cumpărat prin licitaţie 600 de metri pătraţi de teren la Soveja, pe care am plătit 48 milioane de lei vechi. Încă din vara anului trecut am dorit să achiziţionez un teren. M-am documentat şi am prins un tren foarte bun", a spus acesta. Prefectul Ion Oprea intenţionează să îşi construiască pe terenul cumpărat la Soveja o cabană. "Voi construi acolo o cabană şi nimic altceva. Nu mai am vile în alte parte, la Suraia, la Goleşti sau în alte locuri", a spus prefectul Oprea. Terenurile vândute celor trei se află la poalele unei păduri de brad şi sunt în intravilanul localităţii.

Săftoiu a refuzat să devină "fiul satului"

Primarul susţine că i-ar fi dat şi gratis directorului SIE Claudiu Săftoiu terenul, în semn de recunoştinţă că a intervenit pentru repararea drumului Tişiţa-Soveja. "Îmi pare rău că domnului Claudiu Săftoiu nu i-am dat terenul gratuit. Trebuia să îl declar fiul satului, cetăţean de onoare şi legea îmi permitea să îi dau terenul cu titlu gratuit. Dar domnul Săftoiu nu a fost de acord cu această idee şi a plătit 80 milioane lei vechi pentru cei o mie de metri pătraţi de teren. Merita să primească terenul gratis, deoarece ce a făcut domnul Săftoiu pentru Soveja nu a făcut nimeni", a declarat primarul din Soveja, Costel Pleşa.

Repararea drumului, reluată după doi ani

Drumul naţional 2L Tişiţa-Soveja are o lungime de 60 de kilometri, iar lucrările de modernizare au fost demarate în anul 2004, în timpul guvernării Năstase. Lucrările nu au mai fost reluate în 2005 de actuala guvernare din diferite motive, cel mai des invocat fiind lipsa banilor. Repararea a reînceput la finele lunii octombrie 2006, în urma intervenţiilor pe care primarul Costel Pleşa susţine că le-a făcut la Claudiu Săftoiu.

Este vorba despre un teren pe care intenţionez să îmi construiesc o casă unde să mă retrag când oi fi la bătrâneţe. În privinţa intervenţiilor mele pentru asfaltarea drumului din acea zonă, eu nu am făcut nimic altceva decât să transmit un memoriu al primarului către Ministerul Transporturilor. Demersul meu de transmitere a memoriului s-a sincronizat cu cel al ministerului de resort şi de aceea cred că la vremea respectivă s-a considerat că eu aş fi făcut minuni în acea situaţie.
Claudiu Săftoiu
director SIE

Berceanu: "Lucrarea n-are nicio legătură cu Săftoiu"

"Drumul are numai stratul de binder, urmând ca, din această primăvară, să se realizeze şi stratul final (de uzură) şi alte lucrări adiacente, în măsura în care vor exista, în bugetul companiei de drumuri naţionale, sumele necesare. Acest drum a fost preluat de către CNADNR în 2004, de la Consiliul Judeţean Vrancea, cu tot cu contractul de reparaţii şi nimic nu are vreo legătură cu domnul Săftoiu. <> lucrărilor a fost determinată de fonduri suplimentare, obţinute la rectificare şi de dorinţa mea de a finaliza toate lucrările în curs la termen sau chiar înainte. Dovadă este că toate lucrările au fost accelerate în acea perioadă şi vor fi <> în continuare", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite