Şeful poliţiei argeşene a demisionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma dezvăluirilor ziarului "Adevărul", comandantul Poliţiei Argeş, Marian Orjanu, şi-a înaintat ieri demisia. După ce ziarul nostru a arătat că şeful IPJ Argeş este autorul

În urma dezvăluirilor ziarului "Adevărul", comandantul Poliţiei Argeş, Marian Orjanu, şi-a înaintat ieri demisia.

După ce ziarul nostru a arătat că şeful IPJ Argeş este autorul accidentului rutier, din 23 august, şi nu şoferul său de serviciu, aşa cum se menţionase în procesul-verbal de constatare, ieri, Marian Orjanu şi-a depus demisia. Aseară, decizia comisarului-şef fusese deja aprobată de conducerea IGP, fiind semnată de chestorul Gheorghe Popa.

Deşi cu două zile în urmă încerca să ne convingă asupra faptului că nu el se aflase la volanul autoturismului implicat în accidentul rutier, ieri dimineaţă, comisarul-şef Marian Orjanu s-a prezentat la sediul Inspectoratului General de Poliţie pentru a-şi prezenta demisia.

"Vă rog să-mi aprobaţi eliberarea din funcţia de inspector-şef al IPJ Argeş şi să dispuneţi trecerea mea pe un alt post, conform competenţelor mele profesionale", scria Orjanu în demisie. Reamintim că Orjanu este cercetat, împreună cu şoferul său - care a declarat în fals că se afla la volanul autoturismului Kia - şi cu poliţistul care a întocmit procesul-verbal.

Dintr-una într-alta

Conform informaţiilor noastre, accidentul rutier nu ar fi singura problemă a comisarului-şef Marian Orjanu. Motivele sale de îngrijorare sunt întemeiate, mai ales în contextul în care inspectorii Corpului de Control al Ministerului Internelor şi Reformei Administraţiei (MIRA) vor fi obligaţi să investigheze şi aspectele colaterale, cum ar fi "contractul" de drive-test prin care comisarul-şef avea acces de luni de zile la acest autoturism. Este doar o latură a cercetării, cazurile colaterale fiind mai multe. Oricum, dosarul întocmit de inspectorii Corpului de Control al MIRA va fi trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Tentative de manipulare

Înainte de a publica primul nostru articol despre muşamalizarea acestui accident, comisarul-şef Marian Orjanu a încercat să ne convingă asupra faptului că nu el se afla la volan. În acest sens, redăm câteva pasaje din discuţia purtată cu şeful poliţiei argeşene.

Reporter: (…) Există şi o altă declaraţie prin care aţi fost descris de unul dintre asistenţii de pe ambulanţa care a venit de la Piteşti, aţi fi fost la volan.
Comisar: A spus că m-a văzut pe mine la volan? Aveţi declaraţia asistentului?

- Asistentul spune ca v-a găsit lângă autoturism, v-a descris pe dvs. ca persoană şi rana pe care o aveaţi. Spune că aţi refuzat să fiţi îngrijit medical şi că apoi v-aţi urcat într-o maşină a poliţiei şi aţi plecat. A venit şoferul dvs. şi....
- Am o rugăminte, să-mi trimiteţi şi mie declaraţia asta prin fax, să văd prostiile pe care le scriu poate nişte colegi de-ai mei. Să fim serioşi. Dacă aş fi avut plagă, trebuia să mă îngrijesc.

- Am înţeles că aţi refuzat…
- Sunt la serviciu şi nu am nicio plagă frontală.

- Altfel de plăgi aveţi, dacă nu sunt frontale?
- Eu sunt la serviciu, nu m-a văzut nimeni cu plagă, cu nasul rupt sau cu ochiul vânăt, aşa cum s-a spus. Trebuia să plec în Grecia cu o delegaţie, nu am mai plecat, asta a fost. Pe mine m-au văzut toţi oamenii, au văzut că nu sunt lovit. ...Ba m-au văzut la volan, ba lângă maşină, ba că este sânge pe exterior. Deci trebuia să lovesc pe cineva.

- De asta v-am şi sunat.
- A fost un simplu derapaj. Băiatul care a fost la volan a vrut să evite ceva, a intrat pe marginea drumului cu o roată şi a derapat în nisipul ăla care este pe marginea drumului. Şi a derapat în şanţ, nimic altceva.

- Băiatul acela de care spuneţi este dl. Olteanu Zamfir?
- Da.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite