Şeful TVR, pe făraş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un semnal pentru iminenta plecare a lui Tudor Giurgiu (foto) de la TVR. Opt membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei au trimis luni o scrisoare către comisiile de specialitate

Încă un semnal pentru iminenta plecare a lui Tudor Giurgiu (foto) de la TVR. Opt membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei au trimis luni o scrisoare către comisiile de specialitate ale celor două Camere în care anunţă că îşi retrag sprijinul pentru Giurgiu.

"În scrisoare suntem informaţi că există o situaţie gravă la Televiziune, membrii CA arătând că nu au fost informaţi la timp în legătură cu situaţia economico-financiară a instituţiei şi că, în acest context, mai sunt bani doar pentru plata salariilor şi a achiziţiilor şi contractelor restante", a declarat, marţi, pentru Mediafax, preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Cătălin Micula (PNL).

Scrisoarea membrilor CA vine la numai o săptămână după ce o parte din aceştia au aprobat raportul de activitate. Scrisoarea a fost semnată de Nicu Alifantis, propus în CA de PSD, Tudor Barbu (PNL), Ioana Băntoiu (PC), Sorin Burtea (SRTV), Anne Jugănaru (PSD), Radu Toader (SRTV), Mirela Tănăsescu (PSD) şi George Pruteanu (PRM). Tudor Barbu, Anne Jugănaru, Mirela Tănăsescu şi George Pruteanu au fost săptămâna trecută alături de Giurgiu şi Zsolt Galfavi la votarea raportului de activitate. În sfera politică se comentează că s-a grăbit ajungerea raportului, deşi acesta pare să îi fi nemulţumit pe membrii CA, pentru a facilita procedura de demitere a întregului consiliu, în frunte cu Giurgiu. Conform legii de funcţionare a SRTV, respingerea unui raport de activitate de către parlament atrage după sine demiterea CA.

Potrivit lui Micula, semnatarii scrisorii mai precizează că, pe parcursul ultimei şedinţe a CA al TVR, directorul general al TVR, Tudor Giurgiu, şi-a exprimat disponibilitatea de a demisiona. Zvonuri din ce în ce mai dese în legătură cu o renunţare de către Giurgiu au ieşit la suprafaţă în ultimele zile. La fel şi faptul că Partidul Naţional Liberal se leapădă de Giurgiu şi îi caută înlocuitor. Niciun nume vehiculat recent nu a părut măcar probabil de a fi o opţiune.Tudor Giurgiu a declarat pentru Adevărul că pune decizia colegilor săi pe seama presiunilor politice. "Mingea este acum în terenul parlamentului, el va decide ce se va întâmpla pe mai departe cu această formulă de CA, dacă o va mai susţine sau nu", a mai spus Giurgiu.

TVR a terminat anul trecut cu un minus de 17.137.877 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite