Şeful şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi
Şeful şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi

Şeful clinicii bucureştene Sabyc, Harry Mironescu şi secretara clinicii, Cecila Borza, vor fi eliberaţi. Curtea de Apel Bucureşti a admis luni recursurile celor doi împotriva hotărârii Tribunalului, decizia fiind definitivă.

Lui Mironescu şi Borza li s-a impus, în schimb, să nu părăsească Bucureştiul, să vină la instanţă şi la organele de urmărire penală când sunt chemaţi, să meargă la Poliţie conform programului de supraveghere, să nu influenţeze sau să se vadă cu martorii. Lui Harry Mironescu i s-a mai interzis să exercite profesia de medic.

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate că ar fi "capii" reţelei de trafic internaţional de ovule în care este implicată clinica Sabyc.

Procurorii DIICOT Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron, eliberat între timp, şi Cecilia Borza, aceştia fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au reţinut că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător “de facto” al unei clinici private din Capitală, a pus bazele traficului de celule umane.

Astfel, Harry Mironescu a beneficiat de sprijinul fiului său, Yair Miron, în calitate de asociat unic al clinicii private, precum şi de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, învinuiţii Lewit Natan, Zisking Genia, precum si cu alte persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite