Şeful Poliţiei, vânat de şeful DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut susţine că este hărţuit de procurori pentru că nu a dat o declaraţie mincinoasă împotriva şefului Poliţiei Judeţului Timiş Schein este convins că putea să fie liber dacă

Un deţinut susţine că este hărţuit de procurori pentru că nu a dat o declaraţie mincinoasă împotriva şefului Poliţiei Judeţului Timiş

Schein este convins că putea să fie liber dacă accepta să-l compromită pe comisarul-şef Săndel Palade. Deţinutul spune că şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Timiş (DIICOT), i-a cerut declaraţia.

"M-au dus la DIICOT, la doamna Carmen Martinov. Mi-a spus zâmbind, ca niciodată, că mă ajută cu dosarul meu, dacă fac ceva pentru ei. Mi-a cerut să declar că l-am văzut pe comisarul Palade în casa unei proxenete, Gina.

Mi-au spus că voi apărea în faţa judecătorului cu cagulă, că îmi dau identitate falsă ca să nu se ştie cine sunt. Pentru că am refuzat sunt ţinut arestat", declară Schein.

Menevră pentru PD-L

"Gina Şovăilescu a fost vizată de Brigada de Combatere a Crimei Organizate pentru trafic de persoane. Palade trebuia compromis pentru a favoriza un ofiţer susţinut de PD-L pentru şefia Poliţiei. O manevră similară a fost făcută înaintea concursului pentru şefia Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Timiş, fiind favorizat Mirciulică Radu, protejatul lui Dan Popa, secretarul general al PD-L Timiş", au declarat surse judiciare, care au cerut să fie protejată. "Îl cunosc bine pe Mirciulică Radu, dar nu am niciun amestec în numirea lui", a declarat Dan Popa.

Martinov neagă

"Sunt uimit. Dacă este adevărat, este foarte grav. Nu am făcut nimic ilegal", a declarat Palade. "Nu ştiu de niciun dosar care să implice poliţişti", declară Ştefan Negrilă, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, cu care lucrează DIICOT în toate dosarele. Procurorul-şef Carmen Martinov neagă acuzele. "Iacob Schein nu are niciun suport real.

Declaraţiile luate în timpul anchetei se refereau doar la acuzaţiile care i se aduc. Nimeni nu l-a obligat să spună altceva decât ceea ce a spus. E foarte supărat pe mine şi pe DIICOT, pentru că a fost arestat şi trimis în judecată", a spus Martinov.

Singurul arestat

În 28 februarie 2008 Martinov a întocmit un rechizitoriu prin care a trimis în judecată patru persoane, printre care şi Iacob Schein, acesta fiind singurul arestat. În 23 aprilie, Secţia Penală a Tribunalului Timiş restituie rechizitoriul şi cere refacerea lui pentru că fusese prost întocmit. În 4 iulie, alţi doi procurori DIICOT îl trimit din nou în judecată pe Schein, tot arestat, alături de cinci persoane, aflate în libertate.

Greşeala procurorului

Sentinţa tribunalului consemnează greşeala făcută de Martinov: "Actul de sesizare nu a fost întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale (...) inculpatului nu i s-a prezentat materialul de urmărire penală. Se impune refacerea rechizitoriului"

Sunt uimit! Dacă este adevărat, este foarte grav. Nu pot să îmi permit să comentez activitatea procurorilor. Nu am făcut nimic ilegal.
comisar-şef Săndel Palade,
şeful Poliţiei Timiş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite