Şeful Poliţiei Neamţ a dat peste o căruţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina condusă de comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric a accidentat mortal un cal. Incidentul s-a produs în comuna Gheorghe Doja (judeţul Bacău), iar vina aparţine căruţaşului, care nu avea semnalizare.

Comisarul-şef Şoric se întorcea sâmbătă seara din concediu, alături de soţia sa, la bordul unui autoturism KIA Sportage.  „La ieşirea din comuna Gheorghe Doja, fiind întuneric, la un moment dat ne-a apărut în faţă un atelaj.

Căruţa era nesemnalizată, iar căruţaşul, care se afla sub influenţa puternică a băuturilor alcoolice, nu purta vestă reflectorizantă. Căruţaşul a intrat pur şi simplu în faţa maşinii”, a declarat şeful poliţiştilor nemţeni.

Acesta a precizat că nu avea viteză şi că a încercat să evite căruţa, dar pe contrasens se apropia chiar o maşină a Poliţiei Bacău. „Maşina mea a izbit calul, iar animalul a murit.

Căruţaşul a sărit pe cupolă şi s-a rostogolit în spate. N-avea nimic. Eu şi soţia purtam centurile; asta ne-a salvat. Am scăpat numai cu o sperietură şi stricăciunile de la maşină“, a povestit şeful Poliţiei Neamţ.

Căruţaşul era băut

Imediat, locul accidentului a fost împânzit de zeci de poliţişti, printre aceştia aflându-se şi comandantul Poliţiei Bacău, comisarul-şef Ştefan Alexa. Şoric a fost verificat cu alcooltestul, iar rezultatul a indicat că acesta nu consumase alcool.

Căruţaşul, un localnic în vârstă de 21 de ani, avea în schimb o alcoolemie de 0,55 miligrame la litru. Raportul poliţiei susţine varianta lui Şoric. „Conducătorul auto circula regulamentar.

Accidentul s-a produs din cauza căruţaşului care venea din sens opus. Acesta a schimbat brusc direcţia de mers şi a virat la stânga fără să se asigure”, ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Cazul este cercetat de un procuror de pe lângă Parchetul Curţii de Apel Bacău.


Cine este Şoric

Comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric se află la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ din iunie 2006.

Originar din Iaşi, a îndeplinit în perioada 2004-2006 mai multe misiuni ca şi adjunct al Unităţii Speciale de Escortă pe lângă cartierul general al misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite în Kosovo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite