Şeful DGIPI i-a dat informaţii secrete consulului României la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au confirmat faptul că fostul şef al "Doi şi un sfert", Cornel Şerban, i-a oferit consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingul convorbirilor telefonice ale unui adversar al ministrului Sănătăţii, Ion Bazac. Informaţiile i-au folosit lui Bazac în demiterea unei persoane din Minister.

DNA confirmă faptul că în ancheta privindu-l pe fostul şef al serviciului secret din cadrul Ministerului de Interne, Cornel Şerban, a fost vehiculat numele ministrului Sănătăţii, Ion Bazac.

Potrivit unor informaţii vehiculate în presă, Tiberiu Dinu e cumnatul ministrului Sănătăţii. Mai mult, fiica lui Dinu, Alexandandra, apare în acţionariatul firmei FORZA ROSSA STORE cu Ion Bazac şi cu soţia acestuia.

Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, tatăl Alexandrei Dinu, ar fi apelat la Cornel Şerban pentru a-i pune la dispoziţie listingul convorbirilor telefonice efectuate de la un număr dintr-o reţea mobilă. Aceste date ar fi ajuns la ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, în intenţia de a le folosi pentru îndepărtarea din funcţie a unei persoane din instituţia pe care o coordonează. De asemenea, Cornel Şerban ar fi solicitat, tot la rugămintea consulului român la Milano, date despre un alt post telefonic, susţinând că o rudă a sa din România, nominalizându-l în acest sens pe ministru Bazac, este ameninţată cu moartea.

Prezentăm detaliile complete puse la dispoziţie de DNA:

„A rezultat că, în perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, inculpatul Şerban Cornel, folosindu-se de poziţia deţinută şi în mod nelegal, a pus la dispoziţia unei persoane oficiale, la solicitarea acesteia, lista detaliată a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic înregistrat la o companie de telefonie mobilă. Persoana oficială care solicitase listingul urmărea să folosească acele informaţii care nu erau destinate publicităţii la înlăturarea unuia dintre angajaţii instituţiei pe care o conducea. De asemenea, la solicitarea aceluiaşi oficial, Şerban Ilie Cornel a făcut demersuri pentru identificarea titularului/utilizatorului unui alt post telefonic, care ar fi trimis mesaje de ameninţare unui membru al familiei. În schimbul permiterii accesului la aceste informaţii, Şerban Cornel a primit promisiuni şi a beneficiat de sprijinul oficialului, prin intermediul relaţiilor acestuia, pentru promovarea în funcţia de director adjunct al DGIPI”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite