Şefii penitenciarului din Vaslui ar putea ajunge după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Penitenciarului Vaslui, Costel Poinescu (foto), şi fostul adjunct al acestuia, Romică Pintilescu, sunt cercetaţi de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia de abuz

Directorul Penitenciarului Vaslui, Costel Poinescu (foto), şi fostul adjunct al acestuia, Romică Pintilescu, sunt cercetaţi de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Deţinuţii s-au plâns, într-o scrisoare publică, de faptul că şefii penitenciarului îi supun la tot felul de corvezi, în special că sunt folosiţi, împotriva voinţei lor, la muncă în gospodăria directorului adjunct Pintilescu.

Neglijenţă şi abuz

În prezent, procurorii DNA Iaşi întocmesc actele premergătoare urmăririi penale, pentru neglijenţă şi abuz în serviciu.

În urma acestuia scandal, adjunctul Pintilescu a demisionat. El susţine că toate acuzaţiile care i se aduc sunt o înscenare a unui coleg. "Cred că cineva din Penitenciar nu mă vrea acolo unde sunt. Tocmai de aceea am demisionat din funcţie", a declarat fostul adjunct.

La rândul său, actualul director spune că nu are nici un amestec. "Lucrurile sunt cusute cu aţă albă. În mod sigur, scrisoarea a fost făcută de cineva din sistem. De unde puteau să ştie deţinuţii detaliile menţionate în scrisoare, cum să Pintilescu ia noaptea tractoare din unitate cu acordul meu?", a subliniat Costel Poinescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite