Şefi judecaţi pentru abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Hunedoara, Ion Simion, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi

Fostul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Hunedoara, Ion Simion, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la aceeaşi infracţiune. În acelaşi dosar mai este judecată şi Ana Vlad, director executiv adjunct, pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Directorul Direcţiei Agricole, prime ilegale

Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie au stabilit că în perioada ianuarie 2007 – iulie 2007, Ion Simion, în calitate de director executiv, a dispus acordarea, în mod nelegal, a unor drepturi salariale şi a obţinut pentru sine foloase materiale.

Prin această modalitate, Ministerul Agriculturii a fost prejudiciat cu peste 7.000 de lei. Totodată, pe 6 martie 2008, fostul director a determinat-o pe Ana Vlad să îi aprobe plata sumei de 1.000 lei ca avans pentru deplasare în interes de serviciu, deşi el fusese suspendat din funcţie printr-un ordin al ministrului de resort.

Anchetatorii spun că cei doi învinuiţi au produs un prejudiciu de peste 27.000 de lei, bani ce au fost recuperaţi pe parcursul urmăririi penale. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Deva. Simion Ion a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite