Şef serviciu la Casa de Pensii şi un angajat al ITM judecaţi fiindcă falsificau acte pentru indemnizaţii de mămici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Ioan Andrăşescu (şef serviciu la Casa de Pensii Lugoj) şi Birgian Doina (coordonator al punctului de lucru aparţinând Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş) au fost trimişi în judecată pentru că au falsificat acte cu ajutorul cărora câteva persoane au încasat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Alături de aceştia mai este inculpată şi Mariana Buşica, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la uz de fals.

Cele trei persoane au fost trimise în judecată, la 6 martie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la uz de fals.

Procurorii susţin că în anii 2004 şi 2005, cei doi au găsit mai multe femei care însărcinate care nu îndeplineau criteriile pentru a primi indemnizaţia de mămici, deoarece nu cotizaseră la asigurările sociale minimul de 12 luni prevăzut în lege.

Cu toate acestea, cei doi funcţionari le-au promis aranjarea unor documente, astfel încât femeile respective să primească ilegal indemnizaţii, în schimbul unor sume de bani.

Birgian Doina falsifica înscrisuri oficiale (carnete de muncă, adeverinţe de vechime în muncă şi baza de date a ITM Timiş), iar Buşică Mariana a falsificat înscrisuri sub semnătură privată (contracte de muncă, adeverinţe de vechime în muncă), documente necesare pentru femeie să primească indemnizaţiile pentru creşterea copilului de până la doi ani.

Dosdarul va fi jduecat de Tribunalul Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite