Şef de Fisc petrecăreţ pe banii escrocilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Gărzii Finaciare Timiş Ionel Olari, arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită în dosarul „Afacerea Radisson", a fost încătuşat după ce a încercat să influenţeze mai mulţi martori.

Mai mult, fostul şef al Fiscului din Timiş - funcţie pe care Olari a ocupat-o din 1991 până în luna mai 2009 - a negat că ar fi beneficiat de două excursii în Franţa şi în Spania plătite cu 10.254 lei şi respectiv 1.015 lei, de către Ciprian Nistor, arestat în aceeaşi cauză după ce în calitate de acţionar al Radisson Investment Group SRL a înşelat peste 100 de persoane.

Doi colegi ai lui Ionel Olari - Gheorghe Stanciu şi Dumitru Mureşan - au fost „prinşi" la detectorul de minciuni că au ascuns adevărul în momentul în care au declarat în faţa anchetatorilor că au fost de faţă în momentul în care fostul şef al Fiscului din Timiş i-ar fi achitat lui Ciprian Nistor contravaloarea excursiilor.

Publicitate pentru firma fiului

De asemenea, conform DNA, fiul lui Ionel Olari, Răzvan ar fi efectuat o excursie în Thailanda, la Bangkok, în perioada 3 - 6 februarie 2006.

Excursia - ale cărei costuri s-au ridicat la 5.120 lei - a fost plătită de către Ciprian Nistor. Tot Nistor a fost cel care a achitat, la cererea lui Ionel Olari, în perioada octombrie 2006 - noiembrie 2007 - suma de 38.500 de lei către firma Grand Cigars SRL, la care asociat este Răzvan Olari.

Banii au fost viraţi în baza unui contract fictiv de publicitate. Răzvan Olari este acuzat, la rândul său, de complicitate la luare de mită şi are interdicţia de a părăsi localitatea.

Procurorii susţin că, în 2006 şi 2007, Ionel Olari a sprijinit în mod direct activităţile infracţionale ale lui Ciprian Nistor şi ale presupusului său complice Andreas Nadasdy - prin faptul că nu a dispus efectuarea unor controale la firmele administrate de aceştia, în ciuda nenumăratelor plângeri ale persoanelor care au fost escrocate în total cu 3 milioane de euro, reprezentând plata în avans a unor apartamente pe care firma lui Nistor se angajase să le construiască.

Mita totală încasată de Ionel Olari de la Ciprian Nistor se ridică la peste 93.000 de lei, iar faptele sale aduc, în opinia anchetatorilor, grave prejudicii de imagine instituţiilor statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite