Timişoara: Şef de stabor ucis de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şef de stabor ucis de ziua lui
Timişoara: Şef de stabor ucis de ziua lui

Bărbatul de etnie rromă a fost tăiat în bucăţi şi ascuns într-un geamantan şi într-un sac în propria-i maşină.Crima a avut loc ieri dimineaţă, în căminul de Medicină de lângă Prefectura Timiş. Principalii suspecţi sunt doi studenţi, un băiat şi o fată, care sunt şi iubiţi.

      Citiţi şi:


Portarul căminului de la Medicină a observat ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00,  doi tineri care cărau un geamantan greu la o maşină de lux. Apoi tinerii au fugit.

Pentru că i s-a părut ceva suspect, portarul s-a apropiat de maşină şi a văzut pete de sânge, moment în care a sunat la 112 şi a anunţat Poliţia.

„Când am deschis portbagajul, am găsit într-o valiză trupul unui bărbat de 65 de ani. În altă pungă se găseau picioarele lui. Avea în gură un căluş, o cârpă. Autoturismul este înmatriculat în Germania”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Sergiu Rus.

Principalii suspecţi sunt doi studenţi de 20 de ani, Carmen Bejan, din Ineu şi Sergiu Florea, din judeţul Hunedoara, cazaţi în camera 50, în care s-au găsit şi urmele crimei: un cuţit de bucătărie plin de sânge.

„Fata locuia în căminul din Complexul Studenţesc, dar a solicitat să stea şi în timpul verii şi pentru că acele cămine sunt închise a primit cameră în căminul de lângă prefectură”, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul administrativ al Universităţii de Medicină, Filip Fiat.

Băiatul suspectat de crimă este fiu de preot

Sergiu Florea provine dintr-o familie cu probleme din judeţul Hunedoara. O fostă studentă la Medicină, care a vrut să-şi păstreze anonimatul, A.C., prietenă cu sora tânărului suspect, Ioana, a spus povestea celor doi în exclusivitate pentru „Adevărul”.

„Părinţii lor sunt divorţaţi de când erau ei mici. Mama lor este în Germania, unde lucrează pentru a-i ţine la facultate, iar tatăl lor s-a recăsătorit şi este preot în judeţul Hunedoara”, a povestit tânăra. Aceasta a mai spus că din familia lor doar Ioana ţinea legătura cu tatăl său, motiv pentru care primea reproşuri multe din partea lui Sergiu, care i-a spus chiar că ar vrea să o ştie moartă. 

image

Carmen Bejan, principalul suspect



Potrivit aceleiaşi surse, principalii suspecţi Sergiu Florea şi Carmen Bejan sunt iubiţi, dar sora băiatului nu o agrea pe fată. „Ioanei nu-i plăcea de ea pentru că nu vorbea şi era mai tot timpul fiţoasă. El venea la ea în cămin numai atunci când primea mâncare sau bani de la bunici”, a povestit  A.C..

Audiat de Poliţie pentru o bătaie din gelozie

Martora, care vrea să-şi păstreze anonimatul, a mai spus că înainte de sesiune băiatul a fost implicat într-un scandal de gelozie soldat cu o bătaie şi declaraţii la Poliţie. „A venit în cămin vânăt. L-a întrebat Ioana ce a păţit şi a spus că s-a bătut cu cineva pentru că s-a luat pe stradă de prietena lui şi că a fost la Poliţie să dea declaraţii”, a mai spus fosta studentă. Sergiu Florea a absolvit Liceul Teologic din Arad, hotărându-se în ultimul moment să urmeze aceeaşi facultate cu sora sa. 

image

Fata locuia în căminul din Complexul Studenţesc, dar a solicitat să stea şi în timpul verii.

image


Filip Fiat
director administrativ
Universitatea de Medicină


Tânărul complice la crimă şi-a tăiat venele

image

Maşina victimei, sigilată de autorităţi


În cursul după-amiezii de ieri, în timp ce poliţiştii îi căutau pe cei doi tineri suspecţi, Sergiu Florea (foto) a fost găsit cu venele tăiate, în apartamentul său închiriat în Timişoara. A fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean. Înainte să fi fost internat la Terapie Intensivă, unii martori susţin că băiatul s-a declarat nevinovat şi ar fi spus că nu el l-a omorât pe bărbatul cu Mercedes, ci fapta ar fi fost săvârşită de prietena sa Carmen.

Şeful de la Urgenţe, Mihai Grecu, a declarat pentru „Adevărul“ că pacientul este stabil, iar viaţa nu îi este pusă în pericol. Atât Sergiu, cât şi prietena sa Carmen au fost căutaţi de poliţişti în timpul culegerii probelor, însă telefoanele personale pe care erau apelaţi erau închise.

Criminalii, la judecata ţigănească?

image

Cadavrul tranşat găsit la căminul de la „Medicină“ este al lui Trifu Schrotu, un bărbat de etnie rromă. Acesta împlinise 65 de ani chiar în ziua în care a fost ucis. Zeci de rromi s-au adunat la vila victimei aflată lângă Gara de Est din Timişoara.  Maşini de lux, înmatriculate în Germania, Franţa şi Italia au împânzit strada plină de palate ţigăneşti.

Nevasta bărbatului, Lucreţia, de 67 de ani, nu a aflat încă că soţul ei a fost tranşat. „Noi i-am spus că e internat la spital, cu picioarele rupte, că l-au bătut. Nu că a fost tranşat ca un porc”, a spus Ionică Cârpaci, cumnatul victimei.

Trifu Schrotu făcea parte din staborul ţigănesc din Timişoara, care îi judeca pe ceilalţi ţigani atunci când aceştia greşeau. „Era un judecător drept. Nu făcea rău la nimeni. Are un copil şi şase nepoţi. Este canibalism ce au făcut criminalii ăştia doi. Ţiganii nu au păţit niciodată aşa ceva în Timişoara. Toată lumea zice de ţigani, dar uite că românii te taie şi te omoară. Aşa ceva vezi numai în filme”, a spus Ionică Cârpaci.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/tigani crima studenti 001.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/tigani crima studenti 002.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/tigani crima studenti 004.flv width=370 height=278 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite