Şedinţă extraordinară de Guvern: salarizarea unică şi sistemul de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă extraordinară de Guvern: salarizarea unică şi sistemul de pensii
Şedinţă extraordinară de Guvern: salarizarea unică şi sistemul de pensii

Premierul Emil Boc a convocat astăzi, la ora 10.00, o şedinţă extraordinară de Guvern pentru discutarea proiectului legii unice de salarizare în sistemul bugetar şi al celei privind reforma sistemului de pensii.

Citiţi şi:


Cele două acte normative trebuie să fie adoptate la termenele stabilite, respectiv în toamnă, ele fiind puncte cheie în negocierile României cu FMI
.

Şeful misunii de evaluare a Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat că Fondul menţine termenul până la care autorităţile române trebuie să adopte legea salarizării unice, adică 31 octombrie. Citiţi aici.

"Eu cred că aceste legi, cum sunt salarizarea unică sau reforma sistemului de pensii, nu pot fi aprobate prin altă formă decât angajarea răspunderii, pentru că sunt legi care vor cutremura sistemul public din România, iar Guvernul ori pleacă acasă, ori le aprobă. Altă soluţie nu există ca aceste reforme structurale să fie efectuate, iar eu, ca prim-ministru, nu am nici cea mai mică reţinere să spun: ori plec acasă, ori facem aceste reforme necesare României, indiferent de costul politic pe care le-ar presupune", a declarat Emil Boc după şedinţa de miercuri a Executivului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite