Gică Popescu: "A lăuda pe cineva, eu nu cred că este o colaborare cu Securitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu, fostul căpitan al naţionalei, neagă vehement informaţiile apărute în presa de ieri, potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea. Invitat la o emisiune televizată, difuzată de Antena 3, "Portdrapelul Generaţiei de Aur" susţine că ar fi semnat o simplă sesizare.

Mai citiţi şi:

Gică Popescu a turnat la Secu
Gică Popescu dădea informaţii şi din teren
Neluţu, eşti mare! Nu ca Gică Popescu…

Potrivit cotidianului "Adevărul", la 23 ianuarie 1986, locotenentul major Constantin Guţă şi ofiţerul coordonator Victor Veliscu întocmesc un raport cu propunere de recrutare a fotbalistului în calitate de colaborator, însă acesta neagă colaborarea cu Securitatea.

"Ceea ce este penbtru mine o mare dezamăgire este că la 20 de ani de la Revoluţie am ajuns să trăiesc ziua în care minciunile a doi securişti sunt luate de bune şi cele două ziare centrale au construit această expunere pe baza minciunilor celor doi", a spus Gică Popescu.

"Ceea ce este foarte important şi de reţinut e că eu nu am niciun angajament. În acest dosar nu există niciun angajament al lui Gică Popescu cu Securitatea. Tot acest dosar şi tot acest scandal este, aşa cum am spus mai devreme, bazat pe declaraţiile a doi securişti, care asta era meseria lor, să denigreze şi să dezinformeze lumea", a mai menţionat Popescu în cadrul aceleiaşi emisiuni televizate.

"Singurul lucru pe care îl recunosc este o sesizare prin care spun exact ce s-a întâmplat, dar pur sportivă, că am fost la antrenament, că am fost la meci, că am jucat, că a doua zi am rămas la plajă, că am fost la hotelul Beach Plaza, nefăcând nicio referire la Mariana Simionescu. Dacă eram colaborator al Securităţii trebuia să spun că s-a întâlnit Irimescu, Popescu, jucătorii. Dar această sesizare este o relatare scrisă de mine, în care am arătat lucrurile sportive care s-au întâmplat, era normal. Este semnată cu Gică Popescu şi este după ziua în care dânşii spuneau că am fost racolat şi semnez cu Gică Popescu", a declarat acesta la Antena 3.

"În dosarul respectiv sunt patru note, de fapt sunt mai multe, dar patru cu numele de cod "Petrescu". Sunt foarte multe litere, "p", "j", "f", pe care şi astăzi le fac la fel. Cel semnat cu Gică Popescu este după perioada în care ei spun că am fost racolat. Eu nu am avut cunoştinţă de aceste lucruri. Dacă, să presupunem prin absurt, aceste note ar fi fost scrise de mâna mea, sunt toate patru afirmaţii pozitive şi lăudabile la adresa celor în cauză. Deci, dacă aceste lucruri ar fi fost semnate de mine şi ar fi fost adevărate, a lăuda pe cineva eu nu cred că este o colaborare cu Securitatea, dar nu este scrisul meu acesta", s-a apărat Gică Popescu.

"Acesta pe care îl recunosc, în care am scris că am jucat, că am fost la antrenament, că am fost la hotel, că a doua zi am stat la plajă, fără să fac o referire la Mariana Simionescu este doar o explicaţie la ce am făcut acolo. De aici să ajungem până la a face un asemenea scandal mi se pare un lucru dezamăgitor, în afara faptului că se dă credibilitate unor securişti la 20 de ani de la Revoluţie şi tot acest scandal este bazat pe declaraţia a doi securişti care, meseria lor era să dezinformeze şi să denigreze oamenii", a mai spus fotbalistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite