CNSAS: niciun candidat la Cotroceni nu a colaborat cu fosta Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNSAS: niciun candidat la Cotroceni nu a colaborat cu fosta Securitate
CNSAS: niciun candidat la Cotroceni nu a colaborat cu fosta Securitate

Colegiul CNSAS a anunţat că a finalizat astăzi verificarea candidaţilor la Preşedinţie, pentru niciunul din cei 12 neexistând indicii că au colaborat cu fosta Securitate.

Astfel, C.N.S.A.S. a hotărât menţinerea deciziilor emise anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 24/2008, în urma verificărilor efectuate, nefiind identificate documente şi informaţii noi şi neprocesate cu privire la calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru următoarele persoane: George Crin Laurenţiu Antonescu, Traian Băsescu, George Becali , Mircea Dan Geoană, Kelemen Hunor, Sorin Mircea Oprescu, Constantin  Rotaru şi Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, CNSAS a mai decis eliberarea unei adeverinţe din care rezultă că nu există date sau documente privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru următoarele persoane: Ovidiu Cristian Iane, Gheorghe Eduard Manole, Constantin Ninel Potârcă.

CNSAS mai precizează că Remus Florinel  Cernea nu face obiectul prevederilor O.U.G. nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, neavând împlinită vârsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite