Secretar de stat despre asocierea "Ţarului Kiro" cu România: Am rămas uimit că şi în acest caz suntem învinovăţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiril Raşkov
Kiril Raşkov

Secretarul de stat Valentin Mocanu s-a declarat uimit de faptul că despre interlopul bulgar Kiril Raşkov, implicat în numeroase activităţi criminale, s-a spus că este român.

"Am văzut situaţia din Bulgaria, cu rromii, şi am rămas uimit că s-a spus că este român. Am rămas uimit că şi în acest caz România şi românii sunt învinovăţiţi", a declarat el, prezent la conferinţa "UE şi migraţia".

Întrebat dacă în discuţiile cu oficialii europeni chestiunea rromilor a fost legată de aderarea la Schengen, secretar de stat în Ministerul Muncii a spus că "limbajul diplomatic evită să facă referire în mod direct la această problemă".

El susţine, însă, că e nevoie de mai multă comunicare pe această temă.

Vorbind despre radicalizare şi de creşterea extremismului în Europa, Valentin Mocanu a declarat: "Tot ceea ce putem noi face este să lansăm o ofensivă de comunicare. I-am informat că am luat măsuri pentru incluziunea rromilor, că în curând va fi adoptată Strategia Guvernului pentru incluziunea socială a rromilor până în 2020, nu pentru că este cerută de Uniunea Europeană şi pentru că este necesară".

Valentin Mocanu a mai spus că autorităţile locale ar trebui să fie implicate mai mult în integrarea socială a etenicilor rromi.

Uciderea tânărului bulgar Anghel Petrov, care ar fi fost accidentat în mod deliberat de un microbuz condus de una dintre rudele lui Kiril Raşkov, potrivit martorilor oculari, a generat proteste masive ale bulgarilor din satul Katuniţa, care s-au extins rapid în toată ţara. Poliţia a arestat în total aproximativ 300 de persoane după două nopţi de manifestaţii.

Lideri ai rromilor din Bulgaria susţin că bulibaşa Kiril Raşkov  este originar din România. Ţiganii români spun că n-au auzit de el. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite