Sechestraţi în noroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nămolul de jumătate de metru a luat ostatice 20 de familii care nu îşi pot părăsi casele. Drumul de pe strada Apicultorilor a fost transformat în tranşee care au luat prizonieri pe toţi locuitorii care nu ştiu să înoate în noroi.

Familiile care locuiesc pe strada Apicultorilor din Timişoara sunt blocate în case de mai bine de două săptămâni. Dezgheţul şi ploile recente au făcut un strat de nămol de aproximativ jumătate de metru de la un capăt la altul al străzii.

Bătrânii care locuiesc în zonă nu mai ies din case nici să îşi cumpere pâine pentru că nu au puterea să traverseze marea
de noroi. Nicio maşină nu poate fi parcată pe stradă şi toţi şoferii îşi abandonează maşinile pe Calea Martirilor.

Oamenii nămolului

„Suntem ca la ţară. Nu ne-a luat gunoiul de trei săptămâni. Ambulanţele, pompierii sau maşinile de poliţie nu pot intra pe stradă. Noi luăm cizmele în picioare şi vâslim prin nămol la Calea Martirilor. Trăim ca în Evul Mediu”, a declarat Eugen Balea, locatar care spune că noroiul s-a transformat într-un fel de clei, care nu poate fi curăţat nici cu lopata.

Conducătorii auto care nu cunosc drumul rămân cu maşinile blocate în noroi. În zonă a apărut şi un afacerist de ocazie, cu un escavator. El se plimbă pe Calea Martirilor şi aşteaptă ca şoferii să rămână înglodaţi în noroi să îi ceară ajutorul.

Sfoara de tractare a automobilelor zace la colţul străzii, căci, la fiecare două ore, un şofer rămâne cu maşina în tranşee. Ca să fie tractat cu escavatorul fiecare şofer captiv este nevoit să achite câte 120 de lei.

Îngheţul „asfaltează” strada

Locuitorii susţin că strada Apicultorilor a fost distrusă de muncitorii care au efectuat lucrările la apă, gaz şi canalizare începând cu octombrie 2008. „Mie muncitorii mi-au astupat canalul şi, în noaptea de Revelion, am fost inundat de rahat tocmai când mi-au venit musafirii”, mai spune Eugen Balea.

Strada a fost sacrificată pentru a se asigura utilităţile celui mai proaspăt tun imobiliar, din zona unităţii militare de pe Calea Martirilor. Muncitorii care au efectuat lucrările au plecat fără să asfalteze ori să pietruiască strada. „De sărbători, am avut noroc că pământul a îngheţat. Acum aşteptăm din nou îngheţul.

Doar gerul ne poate asfalta strada, că autorităţile îşi bat joc de noi”, spune Alin Lungu.  Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că nu au reabilitat drumul tocmai din cauza îngheţului. „Temperaturile scăzute nu ne-au permis să efectuam lucrări în zonă. Dar vom rezolva problema”, a declarat Flavius Boncea, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite