Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu, în faţa unor noi acuzaţii
Dumitru Sechelariu, în faţa unor noi acuzaţii

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis astăzi că fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, să fie cercetat în stare de libertate, respingând astfel  cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare.

Soluţia judecătoriei poate fi contestată la Tribunalul Capitalei, care decide defintiv asupra solicitării DNA.

Fostul primar Dumitru Secheleriu va fi externat, astăzidupă-amiază, din Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat, în urmă cu o zi, după ce a fost audiat şi reţinut de procurorii anticorupţie, într-un caz de corupţie, în care a fost arestată deja o persoană.

Ieri seară, procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pe numele fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, iar acesta a fost internat în spital sub pază, la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău la aflarea veştii. Dumitru Sechelariu fusese internat după ce suferise un preinfarct.

Sechelariu a fost reţinut pentru cumpărare de influenţă, după ce a încercat să dea mită unor judecători, prin intermediul directorului firmei de Transport Public din Bacău, Iuliean Şutu, ca să primească un rezultat favorabil într-un proces a cărui miză era un teren.

În 17 februarie 2010, inculpatul Şutu Iuliean a remis unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, fiind vizat şi Dumitru Sechelariu.

Şuţu a fost arestat în 19 februarie, de către Judecătoria sectorului 1 a Capitalei.

Între timp, Sechelariu a fost internat, iar în 26 februarie el a fost externat de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce starea sa de sănătate se ameliorase în urma intervenţiei chirurgicale la care fusese supus cu două zile în urmă.

Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

Dumitru Sechelariu fusese internat după ce suferise un preinfarct. Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite