10 pârtii noi de schi în Munţii Sebeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10 pârtii noi de schi în Munţii Sebeşului
10 pârtii noi de schi în Munţii Sebeşului

O firmă din Alba Iulia va investi circa două milioane de euro într-un proiect de dezvoltare turistică a Văii Sebeşului. Pârtiile se vor întinde pe circa 12 kilometri, iar urcarea se va face cu trei tele-schiuri în zonele Curmătura, Şureanu şi Auşelu.

 În Munţii Sebeşului, în zona cuprinsă între Vârful Şureanu, râul Cugir şi drumul forestier Poarta Raiului, va fi construită de la zero o mică staţiune turistică.
Investiţia va fi făcută de către o firmă privată, care intenţionează să demareze lucrările în cel mai scurt timp. Zona unde va fi realizat acest proiect se află în apropiere de locul în care Consiliul Judeţean Alba intenţionează să deruleze un proiect asemănător.

Pârtii de 12 kilometri

Conform proiectului iniţiat de beneficiar, SC DIP Grup SRL Alba Iulia, pe o suprafaţă totală de 20.000 mp, în aproximativ un an, va fi construit un domeniu schiabil modern. Investitorul şi autorităţile au găsit varianta unui traseu care nu face parte din domeniul forestier, ci doar din cel agricol, ceea ce va facilita demersurile pentru obţinerea avizelor.
„Domeniul schiabil va cuprinde 10 pârtii de schi pe o lungime totală de circa 12 km, urcarea făcându-se cu trei teleschiuri în zonele Curmătura, Şureanu şi Auşelu, care vor avea o capacitate de transport pentru 700 de persoane pe oră fiecare“, se susţine în proiectul prezentat de firma privată. Pârtiile care se vor construi vor fi de dificultate medie şi uşoară, cu lungimi cuprinse între 650 şi 2.000 metri. Punctul de sosire al pârtiilor, respectiv punctul de plecare a instalaţiilor de cablu va fi dezvoltat în zona Curmătura.
Tot aici vor fi amenajate un punct de alimentaţie publică, o casă de bilete, o magazie pentru echipamente şi o parcare cu o capacitate de 40 de locuri. Investiţia va avea o valoare de aproape două milioane de euro.

Proiect pentru Poarta Raiului

Consiliul Judeţean Alba a aprobat ieri un plan urbanistic, prin care s-au acceptat condiţiile de derulare ale acestei investiţii. Consiliul Judeţean Alba are în derulare un astfel de proiect în apropiere. Potrivit arhitectului-şef al Consiliului Judeţean Alba, Eugenia Mărginean, investiţia administraţiei judeţene prevede construirea a şapte pârtii de schii care pleacă din Vârful lui Petru şi ajung în Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului.
„În prezent sunt întâmpinate greutăţi în demararea acestui proiect, deoarece este nevoie de numeroase demersuri pentru scoaterea terenului din circuitul silvic“, a spus Eugenia Mărginean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite