Sebastian Vlădescu: "Nu am minţit, chiar am crezut că vom avea creştere economică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat joi la Antena 3 că nu este optimist în ceea ce priveşte viitorul economic al României.

Vlădescu a zis că "avem în bugetul pe 2011 o prevedere ce defineşte fondul de salarii, care este definit la 39 miliarde lei. El include creşteri de salarii, iar în condiţiile unei Legi a salarizării, în care vor exista alte diferenţe, este posibil ca unii să se întoarcă la salariul de acum, alţii să se ducă mai sus, sau mai jos".

Despre pensiile speciale, ministrul a zis că recalcularea pentru 8.000 de oameni cu pensii mari şi foarte mari scuteşte recalcularea pensiilor a 250.000 de români cu venituri obişnuite.

Vlădescu a zis că "evoluţiile din zona euro nu sunt generatoare de optimism" şi că "avem cifre care ne spun că peste două luni va fi mai rău".

Vlădescu a adăugat că a le asigura pensionarilor un trai decent, pensia minimă de 350 de lei nu este de ajuns, şi "nici 700 nu ar fi suficient, nici 900", dar "atât poate România să le ofere în prezent".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite