Seară relaxantă în Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.000 de lumânări şi 250 de litri de ceai antistres.

Timişorenii care au ignorat frigul şi au ieşit aseară la plimbare în Piaţa Unirii au avut parte de o surpriză din partea organizaţiei de Cercetaşi Licos.

Aceştia au organizat la Timişoara prima ediţie a Festivalului antistres. 4.000 de lumânări ascunse în „gulguţe” (suporturi denumite de cercetaşi) au împânzit piaţa, iar pentru două ore iluminatul public a fost oprit.

„Tema evenimentului este Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte. Este un eveniment nereligios cu caracter spiritual menit să sensibilizeze lumea, să iasă din monotonia zilnică”, a declarat Mihai Ursu, responsabil de imagine şi comunicare Licos Timişoara.

Pe lângă miile de lumânări, în piaţă a avut loc şi o expoziţie de fotografie şi pictură, iar grupul The Serious Road Tri a oferit jonglerii cu foc. Pentru ca timişorenii să reziste cu brio frigului cuprinzător s-au pus la bătaie 250 de litri de ceai de fructe.

Având în vedere că cercetaşii nu organizează concerte, fondul sonor a fost asigurat de câţiva chitarişti din organizaţie care s-au strâns ca la un foc de tabără şi au interpretat refrene cunoscute. Evenimentul s-a desfăşurat simultan în nouă oraşe din ţară.
Metode de supravieţuire

Centrul de cercetaşi Licos este cea mai mare organizaţie naţională pentru educaţia non-formală. Licos Timişoara numără momentan 40 de membri, elevi, studenţi şi profesori şi a fost înfiinţată în 2003.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite