Seara cuţitelor lungi în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL a cerut demisia liderilor care au obţinut rezultate slabe în alegeri. Printre aceştia se numără şi Ludovic Orban "Băi, Căline, tu te iei de mine, nu de preşedintele

Preşedintele PNL a cerut demisia liderilor care au obţinut rezultate slabe în alegeri. Printre aceştia se numără şi Ludovic Orban

"Băi, Căline, tu te iei de mine, nu de preşedintele organizaţiei Hunedoara! Nu-ţi dai seama ce declanşezi în partid?!", i-ar fi replicat Orban lui Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri că le-a cerut membrilor Biroului Politic Central al partidului ca, în cadrul Delegaţiei Permanente de săptămâna viitoare, să ia act de depunerea mandatelor celor şapte lideri de filială, aşa cum s-a decis încă dinainte de alegerile europarlamentare.

"Este o decizie pe care vrem să o ducem la capăt", a spus Tăriceanu. El a profitat de ocazie şi şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al PNL la Congresul din 2009.

Vicepreşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, a susţinut că, în cazul organizaţiei de Bucureşti, este nevoie de o discuţie separată în partid, întrucât şeful acesteia este "o personalitate specială". "Nu cred că rezultatele proaste din Capitală pot fi puse exclusiv în cârca lui Ludovic Orban", a afirmat Antonescu.

"Nu cunosc instituţia demisiei"

Orban i-a răspuns public lui Tăriceanu, anunţându-l că nu cunoaşte "instituţia demisiei". Vicepreşedintele PNL a spus că, în afara rezultatelor la alegeri, este importantă şi percepţia publică şi că obiectivul formaţiunii ar trebui să fie câştigarea parlamentarelor din toamnă. De altfel, aceasta a fost şi poziţia pe care Orban a avut-o în şedinţa BPC.

Potrivit unor surse liberale, ministrul transporturilor a lăsat să se înţeleagă că vina pentru scorul slab aparţine organizaţiilor de sector şi că filiala municipală nu poate fi tratată, conform statutului partidului, ca una de judeţ.

Printre cei care i-au luat apărarea lui Orban s-ar fi numărat Norica Nicolai şi Crin Antonescu. Una dintre variantele luate în calcul de liberali este desemnarea premierului Tăriceanu ca preşedinte interimar al PNL Bucureşti.

Bucurie la PSD

Social-democraţii au sărbătorit ieri, la restaurantul unui hotel din vecinătatea sediului central, rezultatele obţinute la alegerile locale.

Mircea Geoană a lăudat rezultatele colegilor săi: 17 şefi de consilii judeţene, 12 municipii reşedinţă de judeţ şi cel mai mare număr de primari din toată ţara.

"Nu trebuie să facem din acest scor al partidului nostru un subiect de triumfalism politic. A fost o muncă grea şi ne aşteaptă o campanie permanentă", a spus Geoană.

Băsescu ia în focuri PD-L

Preşedintele şi foştii săi colegi de partid au trecut în revistă, duminică seară, rezultatele PD-L. Toţi i-au cerut lui Blaga să nu demisioneze din funcţia de lider al organizaţiei de Bucureşti, considerând că astfel s-ar declanşa războiul intern din partid. Liderii PD-L, de comun acord cu preşedintele, au convenit să nu recurgă deocamdată la sancţiuni.

Liderii PD-L i-au cerut lui Blaga să fie şeful campaniei la alegerile din toamnă. Şeful statului a criticat strategia la Capitală şi alegerile neinspirate ale unor candidaţi PD-L pentru primăriile de sector.

Timp de două ore, preşedintele şi şefii PD-L au discutat şi situaţia votului în sectoare, întrebându-se cum de votanţii lui Negoiţă nu au mai ieşit la vot în turul doi.

Criticile prezidenţiale au vizat candidaturile de la sectoarele 2 şi 4, unde Ionescu şi Silaghi au obţinut procente mici. Ieri-seară, Adriean Videanu s-a întâlnit în secret cu Gigi Becali ca să negocieze majoritatea în consiliul general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite