Scuterele, "spaima şoselelor" în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în fiecare an, poliţiştii au de lucru cu proprietarii scuterelor, deoarece mulţi dintre ei sunt minori şi ignoră regulile de circulaţie.Conducerea fără permis a scuterelor, indiferent de

în fiecare an, poliţiştii au de lucru cu proprietarii scuterelor, deoarece mulţi dintre ei sunt minori şi ignoră regulile de circulaţie.
Conducerea fără permis a scuterelor, indiferent de categorie, reprezintă infracţiune. "Am avut deja şi în acest an un accident în care a fost implicat un scuter. Atragem atenţia că persoanele care conduc scutere fără să posede permis de conducere cu subcategoria A 1 sau, după caz, categoria A comit o infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani", a precizat subcomisarul Teodor Iacovache, şeful Compartimentului Drumuri Naţionale al Poliţiei Rutiere Bacău. Singurele vehicule de acest fel pentru care nu este nevoie de permis de conducere sunt cele acţionate cu ajutorul pedalelor. În Bacău există mulţi tineri care posedă motoscutere, însă nu toţi au şi permis de conducere. De cele mai multe ori, aceştia se plimbă prin cartiere, seara, fără să respecte reguli elementare pentru siguranţa lor şi a celor din jur. Ceilalţi participanţi la trafic sunt de multe ori deranjaţi, pentru că, spre deosebire de motociclişti, care cunosc regulile de circulaţie, cei cu scuterele reprezintă adevărate pericole. "Nu ştiu, ar trebui făcut ceva, să îi mai descurajeze poliţia. Vezi puşti de 14-15 ani care merg cu 50 la oră, nu semnalizează, nu acordă prioritate. Poate să se întâmple oricând o nenorocire", a spus un taximetrist. În ultimii ani, au avut loc în Bacău mai multe accidente soldate cu victime.
Cel mai grav s-a produs anul trecut, când un tânăr a căzut cu scuterul şi s-a lovit cu capul de bordură. Lipsa căştii a fost fatală. Recent, poliţiştii băcăuani au fost nevoiţi să urmărească un scuter al cărui conducător refuzase să oprească. Înmatricularea şi înregistrarea motoscuterelor reprezintă altă problemă importantă. "Deţinătorul motoscuterului trebuie să se prezinte cu el la Registrul Auto Român, cu actele de provenienţă şi cele tehnice.
RAR decide dacă vehiculul e supus omologării şi eliberează cartea de identitate. Dacă nu este supus omologării, trebuie înregistrat la primărie", a mai precizat subcomisarul Teodor Iacovache. Nerespectarea acestor prevederi reprezintă infracţiune pedepsită cu închisoare de la unu la trei ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite