Scurtcircuit în comitetul pentru situaţii de urgenţă Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul SNIF, dat afară de la întâlniri

conduce are un rol important în astfel de situaţii, de reparare a staţiilor de pompare şi de decolmatare a canalelor.
"Sunt ţinut pe la uşi şi nu mi se permite să particip la nicio şedinţă a comitetului pentru situaţii de urgenţă, deşi situaţia este cum este", a declarat Patrichi. El susţine că nu i s-a comunicat oficial că nu mai face parte din acest comitet şi că instituţia pe care o conduce primeşte, în continuare, informări legate de inundaţii din partea prefecturii. Pe de altă parte, prefectul Ovidiu Drăgănescu motivează această excludere prin faptul că, de fiecare dată când solicita ceva, răspunsul era că această instituţie are statut de societate comercială.

"Mazilire" politică
Patrichi spune că problema are, de fapt, un substrat politic, iar "mazilirea" sa este cauzată de faptul că a candidat la recentele alegeri din PNL Timiş alături de echipa... nepotrivită. Directorul SNIF Timiş susţine că prefectul Ovidiu Drăgănescu îi poartă pică pentru că nu s-a situat de partea echipei învingătoare, susţinută de acesta, din umbră. "Am zis că trec alegerile şi se linişteşte, dar nu s-a întâmplat acest lucru", spune Patrichi. "Drăgănescu a refuzat orice dialog, nici nu mă mai salută. Dacă vrea să-i cer scuze, îi cer, dar eu nu consider că sunt vinovat de ceva. Sunt vinovat de delict de opinie...", a declarat directorul SNIF Timiş. El a încercat să participe la întâlnirea pe care premierul Tăriceanu a avut-o, marţi, cu administraţia locală, dar spune că a fost dat afară de SPP. Nici la discuţiile pe care premierul le-a avut cu liderii PNL Timiş nu a avut prea mult succes. Patrichi spune că Tăriceanu i-a recomandat să încerce să îşi facă dreptate pe cale ierarhică, şi abia apoi să i se adreseze.

Conflict mai vechi
Conflictul dintre Patrichi şi Drăgănescu datează de la începutul acestui an. Pe motiv de incompatibilitate între calitatea de director SNIF Timiş şi cea de consilier judeţean, prefectul i-a cerut chiar să renunţe la una dintre cele două funcţii. Patrichi a refuzat, motivând că incompatibilitatea există doar în cazul directorilor de filiale: "Eu sunt director de sucursală, care nu are personalitate juridică şi nu este ordonator de credite. Sucursala este un fel de secţie".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite