„Scuipatul" ar putea deveni onorabil pentru prima oară în istoria lumii civilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ştiinţă şi tehnică
ştiinţă şi tehnică

Doi sud-coreeni propun înlocuirea testului de sânge pentru stabilirea dignosticului pacienților cu aplicarea salivei celui suspect de a fi contractat un virus gripal, sau o altă boală comună, pe ecranul telefonului mobil cu ecran tactil, spre a îi identifica afecțiunea.

În viziunea cercetătorilor, procedeul descris ar consta în presarea unui deget umezit cu saliva utilizatorului pe ecranul telefonului inteligent care, în schimb, i-ar oferi acestuia o încadrare a bolii de care suferă.

Deși, momentan, nu există o aplicație capabilă să transforme acest concept în realitate, oamenii de știință au concluzionat, în urma unui experiment, că un ecran tactil poate stabili diferența între diferite concentrații de ADN bacterian - primul pas în direcția diagnosticării bolilor doar prin „scuiparea" display-ului unei tablete electronice.

Ecranele tactile, asemenea celor pe care le folosesc telefoanele inteligente și tabletele, funcționează prin detectarea schimbărilor de capacitanță (cantitatea de încărcătură electrică pe care o poate stoca un material). Adică, atunci când ne folosim telefoanele, ecranele tactile observă diferența relativ mare de capacitanță dintre amprenta degetului și absența ei, reacționând așa cum au fost programate.

CITIŢI AICI CONTINUAREA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite