Şcoli insalubre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şcolile şi liceele din Banat se munceşte de zor, pentru că lucrările de renovare şi reparaţiile curente nu sunt finalizate în pragul noului an şcolar Inspectorul general adjunct,

În şcolile şi liceele din Banat se munceşte de zor, pentru că lucrările de renovare şi reparaţiile curente nu sunt finalizate în pragul noului an şcolar

Inspectorul general adjunct, Francisc Halasz, a declarat că până la sfârşitul anului ar trebui să se încheie lucrările la 101 de şcoli timişene.

În Timişoara, în perioada verii ar fi trebuit reparate 18 instituţii de învăţământ. Dintre acestea, doar patru nu vor fi gata la începerea anului şcolar. Este vorba despre Grădiniţa 53, Grădiniţa 22, Şcoala Generală numărul 21 şi Liceul Agricol. În restul cazurilor, oficialităţile asigură că lucrările de reparaţie vor fi încheiate până la 15 septembrie.

Liceul Teoretic ,,Bela Bartok" din Timişoara (foto) este în reparaţii încă din luna februarie. Elevii au fost nevoiţi să facă ore în alte spaţii. Reparaţiile, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, sunt însă aproape de final, iar directoarea liceului maghiar Virginas-Tar Judith a spus că, din octombrie, vor începe şi lucrările de mansardare a clădirii. ,,Suntem muţumiţi de lucrări, dar se putea şi mai bine.

Din păcate, nu noi alegem oamenii care să ne repare şcoala. Acest lucru se decide în urma unei licitaţii", a mai precizat directoarea.

Controale ASP la 200 de şcoli

Dacă reparaţiile din şcolile timişene sunt pe ultima sută de metri, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) a început controlul în cele 200 de şcoli din judeţ care nu au avut aviz sanitar anul trecut.

,,Nu putem închide şcolile. Le controlăm şi sperăm să aibă măcar apă curentă, restul se rezolvă pe parcurs", a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al ASP Timiş.

Nu putem închide şcolile. Le controlăm şi sperăm să aibă măcar apă curentă, restul se rezolvă pe parcurs
Dana Şpac,
purtător de cuvânt ASP

Fără autorizaţii sanitare în Arad

Jumătate din şcolile din judeţul Arad nu au autorizaţie sanitară. Neregulile cel mai des întâlnite sunt: lipsa apei, a curentului electric şi sistemul de încălzire deficitar. Marius Gondor, Şeful Inspectoratului Şcolar Arad declară că este nevoie de investiţii de 550 de milioane de lei pentru autorizarea tuturor şcolilor din Arad. ,,Faptul că nu au autorizaţie de funcţionare nu înseamnă că şcolile se dărâmă pe copii", mai spune Marius Gondor. (Paula Bulzan)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite