Scoli în curăţenie şi după15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un raid-fulger prin şcolile din mediul rural, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gheorghe Cârjă, a constatat că elevii urmau să înceapă anul şcolar cu coatele pe bănci prăfuite şi

După un raid-fulger prin şcolile din mediul rural, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gheorghe Cârjă, a constatat că elevii urmau să înceapă anul şcolar cu coatele pe bănci prăfuite şi nereparate.
"La Ciocani şi Coroieşti, şcolile nu arătau că sunt gata să-şi primească elevii. Am găsit mizerie, praf, bănci nereparate, cărţile pe jos, pline de praf, nicio clasă aranjată etc. Însă sunt şi exemple pozitive. Prima oprire a inspectorului general Gheorghe Cârjă, în periplul prin şcolile rurale, a fost la şcoala generală clasele I IV Crâng. "Aici se vede preocuparea pentru ca elevii să simtă cu adevărat că prima zi de şcoală este specială, că intră într-un loc unde se îmbină plăcutul cu seriozitatea. Felicit aceste cadre didactice", a spus inspectorul Cârjă. La şcoala din Ciocani, inspectorul a rămas mut de uimire: şcoala era în plină curăţenie. La intrarea în şcoala din Coroieşti îţi luau ochii scorojelile de pe pereţii exteriori. La fel ca la Ciocani, nicio clasă nu era gata să-şi primească elevii. Despre şcolile din comuna Iveşti, inspectorul general Cârjă a avut numai cuvinte de laudă. Ultima oprire a inspectorului a fost la noua şcoală numărul 2 din Bârlad. "Aici nu trebuie să fim nerealişti. Nu se poate, încă, să primească elevii, deoarece mai sunt câteva lucrări de făcut", a precizat Gheorghe Cârjă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite