Şcoală românească pe caiete ungureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii cu copii care merg la şcoală cumpără rechizite de peste graniţă Sute de arădeni trec, în aceste zile, graniţa în Ungaria de unde cumpără haine şi alte obiecte pentru

Părinţii cu copii care merg la şcoală cumpără rechizite de peste graniţă

Sute de arădeni trec, în aceste zile, graniţa în Ungaria de unde cumpără haine şi alte obiecte pentru noul an şcolar. Cumpărătorii susţin că fac economii de 50%.

Diferenţa mare între preţurile rechizitelor din librăriile româneşti şi cele din Ungaria, îi pune pe arădeni pe drum. Tot mai multe persoane tranzitează la sfârşit de săptămână punctele de frontieră din Arad spre ţara vecină, de unde se întorc cu plasele pline de haine şi obiecte necesare pentru un nou an şcolar.

Părinţii care s-au plimbat deja prin magazinele din Mako sau din Szeged au spus că oferta de rechizite e mult mai bogată decât în Arad, iar preţurile sunt mai mici, astfel că au redus până la jumătate cheltuielile necesare pentru începutul de an şcolar.

Ofertă bogată, cheltuieli reduse

"Merită să cumpărăm din Ungaria ghiozdan, stilouri, pixuri. Aici şi cele de firmă sunt mai ieftine decât la noi şi de calitate mai bună", a declarat Mioara Bun. Ea a cheltuit în Ungaria în jur de 14.000 de forinţi (170 de lei) şi susţine că în Arad ar fi cheltuit în jur de 300 de lei pentru aceleaşi cumpărături.

Cele mai căutate în librăriile ungureşti sunt ghiozdanele, dar şi penarele "all-inclusive", adică dotate cu creioane colorate, carioca, trusă de geometrie, ascuţitoare, gumă de şters, stilouri şi pixuri.

Elevul bogat, dotat de la mall

Tinerii ai căror părinţi au venituri substanţiale îşi aleg obiectele pentru şcoală din mall-urile din Timişoara şi Oradea. Piesele de rezistenţă sunt ghiozdanele cu bureţi, care protejează coloana vertebrală, cariocile cu cerneală non toxică, dar şi caietele cu miros de ciocolată.

Preţurile rechizitelor personalizate sunt mult mai mari, însă unii părinţi sunt dispuşi să facă un efort financiar, că doar o dată este început de an şcolar.

"Preferăm să cumpărăm rechizite mai scumpe, dar de firmă, deoarece nu se rup după două săptămâni", a declarat Anda Gongea. Aceasta a mai adăugat că rechizitele şcolare, îmbrăcămintea şi încălţămintea pentru băiatul ei care merge în clasa a doua au costat-o în jur de 500 de lei.

Elevii "cu fiţe" nu vor merge anul acesta la şcoală fără creionul gel, lipici cu sclipici, stiloul pentru stângaci sau caietele parfumate.

Pont

Cele mai ieftine oferte pot fi găsite în piaţa de la Szeged, unde produsele chinezeşti au preţuri foarte mici: tenişi 9,6 - 12 lei, adidaşi 18 - 24 lei, treningurile 36-60 lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite