Trifu Schroth, ţiganul de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rromul ucis la Timişoara dispunea de sume impresionante de bani, însă miza pe puterea lui şi nu plătea relaţiile sexuale cu fete tinere. Afacerile cu bijuterii din  aur au constituit activitatea de bază a rromului tranşat de Car­men Bejan şi Sergiu Florea, studenţi la Facul­tatea de Medicină din Timişoara.

Mai citeşte şi:

Trifu Schroth (65 de ani), şeful staborului ţigănesc din Banat, dădea anunţuri „la mica publicitate” pentru a găsi femei amatoare de plăceri sexuale sau racola direct fete pe stradă.

Le claxona din Mercedes şi le promitea sute de euro în cazul în care erau dispuse să aibă relaţii sexuale cu el. La 31 iulie, „fanteziile” lui Schroth­ au luat sfârşit. Carmen Bejan şi Sergiu Florea, studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara, l-au ucis cu un cuţit de bucătărie! Rromul refuzase să plătească 500 de euro pentru relaţiile sexuale antamate cu Carmen.

Descinderi şi confiscări

Potrivit foştilor poliţişti timişoreni, Trifu Schroth făcea comerţ cu aur adus din Serbia, pe care îl vindea în Timişoara. Înainte de 1989, aproape zece kilograme de aur au fost confiscate din casa rromului. În timpul unei descinderi în locuinţa lui Trifu Schroth, în decembrie 1985, poliţiştii au confiscat 2.395 de grame de aur sub formă de inele, brăţări şi coliere.

Peste patru sute de bijuterii, declarate moşteniri de familie, au fost luate atunci din locuinţa rromului. Şi mai mult aur a fost confiscat din casa lui Schroth, situată pe Aleea CFR din Timişoara, în ianuarie 1989, când poliţiştii au găsit în locuinţa rromului 6.988 de grame de aur sub formă de 39 de lingouri şi plăcuţe. În aceeaşi perioadă, tatăl lui Schroth a murit în chinuri, după ce a fost ars cu fierul de călcat de nişte tâlhari, pentru a mărturisi unde sunt ascunşi „cocoşeii” din aur. Tot atunci, mama sa vitregă a fost ucisă cu sânge rece, cu zeci de lovituri de cuţit.

Şi-a luat aurul înapoi

După Revoluţie, Trifu Schroth­ a solicitat, în justiţie, aurul confiscat înainte de 1989 de miliţieni. Astfel, în 2003, Judecătoria Timişoara a hotărât ca aproape zece kilograme de aur confiscate de comunişti să îi fie înapoiate rromului, pentru că fuseseră luate abuziv din locuinţa acestuia.

Rromul tranşat la Medicină s-a numit până în 1987, Trifu Cârpaci. În urma căsătoriei cu Ilse Schroth, Trifu a preluat numele de familie al soţiei sale. La numai o lună de căsnicie, femeia a plecat în Germania – ţară unde Trifu a avut mult timp o firmă de maşini second-hand şi dezmembrări auto - iar rromul a cerut divorţul. În urma desfacerii căsătoriei, Trifu a rămas însă cu numele de familie Schroth.

Trifu Schroth a fost ucis şi tranşat, la 31 iulie, de Carmen şi Sergiu, după ce a refuzat să plătească „prestaţiile” sexuale ale fetei, care se prostitua pentru a face rost de bani. De altfel, Carmen nu era la prima experienţă de acest fel. Nu cu mult timp în urmă, un cămătar din Timişoara îşi satisfăcuse plăcerile cu Carmen. A plecat fără să plătească.

Avea gusturi bune la case

image

Casa lui Trifu este diferită de „celebrele“ palate ţigăneşti



Trifu Schroth şi-a construit în Timişoara o casă elegantă, departe de obişnuitele şi chicioasele palate ţigăneşti. Locuinţa şefului de stabor este compusă din două corpuri şi o curte interioară de mărime medie. Schroth conducea în ultima vreme o limuzină Mercedes Clasa E, înmatriculată în Germania, în portbagajul căruia avea să fie găsit ciopârţit. „Normal ar fi ca fiecare să aibă o casă şi o maşină. Ar fi anormal să nu ai aşa ceva.

Nu pot să spun că era el cel mai bogat rrom din oraş. Era însă respectat“, au spus prietenii lui Schroth. În casa de pe strada Avram Imbroane, numărul 30, mai locuiesc acum soţia, Lucreţia, fiica cu bărbatul ei şi cei patru nepoţi ai lui Trifu Schroth. Ştefan Both

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite