Schreiber va fi predat autorităţilor germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schreiber va fi predat autorităţilor germane
Schreiber va fi predat autorităţilor germane

Comerciantul de armament germano-canadian Karlheinz Schreiber a fost îmbarcat duminică seară într-un avion cu destinaţia Germania, unde justiţia vrea să îl judece pentru fraudă şi corupţie, relatează Agerpres.

"Schreiber a fost predat Germaniei în conformitate cu acordul de extrădare emis contra sa la 31 octombrie 2004", a declarat ministrul justiţiei, Rob Nicholson, într-un comunicat publicat pe site-ul internet al televiziunii CTV.

Mai înainte în timpul zilei, Curtea de apel a provinciei Ontario a respins ultimul recurs al lui Schreiber, 75 de ani, deschizând definitiv calea unei extrădări ce părea atunci doar o chestiune de ore.

Berlinul vrea să îl judece pentru evaziune fiscală, fraudă şi corupţie. El este implicat într-o afacere de vânzare de tancuri către Arabia Saudită parafată în 1991. La cererea Berlinului, el a fost arestat în 1999 la Toronto, dar pus apoi în libertate.

De zece ani, omul de afaceri, care are dublă cetăţenie germană şi canadiană, s-a folosit de numeroase posibilităţi de recurs oferite de sistemul judiciar canadian pentru a scăpa de un proces în Germania, amintesc AFP şi AP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite