Schimbări la Codul Rutier - amenzi mai mari, dar permisele vor fi ridicate mai greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a anunţat vineri seară modificările pe care le va suferi regimul rutier. Acesta a declarat că amenzile pentru cetăţeni vor deveni mai usturătoare, însă se va elimina sistemul "inutil" cu puncte, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate atât de uşor.

Liviu Popa a spus, la Realitatea TV, că penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru că nu a produs niciun efect dorit, prin urmare, va fi eliminat.

Acesta a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii ce comit nereguli la regimul vitezei, arătând că "dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro".

Pe de altă parte, Popa a spus că permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

Totodată, Popa a spus că vrea să introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea actului normativ şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964.

Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constată amenda este executoriu, neputând fi contestat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite