Schimbarea primarilor, moartea funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al Administraţiei Străzilor s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 9 Cristian Olteanu (39 de ani) îl seconda pe omul de încredere al lui Videanu, Claudiu Bălan, adus

Directorul adjunct al Administraţiei Străzilor s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 9

Cristian Olteanu (39 de ani) îl seconda pe omul de încredere al lui Videanu, Claudiu Bălan, adus de la Bacău, fără concurs. Olteanu se ocupa de contractele legate de marcajele rutiere.

Adjunctul directorului Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei, Cristian Olteanu, a murit, în noaptea de duminică spre luni, după ce s-a prăbuşit de la fereastra apartamentului său, situat la etajul nouă al unui bloc din cartierul bucureştean Pantelimon.

Potrivit anchetatorilor, el nu a lăsat niciun înscris în care să motiveze o eventuală sinucidere, iar uşa locuinţei era închisă din interior. Părinţii susţin însă că ar fi căzut de la balcon, după ce i s-ar fi făcut rău. Bărbatul avea afecţiuni cardiace din copilărie. Azi, Cristian Olteanu ar fi împlinit 39 de ani, iar mâine fiica sa împlineşte 4 ani.

Un om liniştit

Vecinii îl caracterizează pe Olteanu drept un om liniştit, fără prea mulţi prieteni, dar care nu avea motive să se sinucidă.

Părinţii nu cred că s-a sinucis

"Era mai abătut de la un timp. Se supărase că, din cauza unei antene montate pe bloc, îi ploua în casă. Era un băiat respectuos şi liniştit. Nu îl vizitau prea mulţi prieteni, avea doar câţiva, care îi erau foarte apropiaţi. Nu ştiu ce l-a determinat să se sinucidă", ne-a spus preşedintele de bloc.

Imediat după ce au venit poliţia şi ambulanţa la faţa locului, soţia lui Cristian Olteanu şi-a luat fetiţa şi a plecat la socrii, după cum ne-a spus preşedintele blocului.

Părinţii lui Cristian nu acceptă că fiul lor s-a sinucis. "El avea probleme cu inima de la naştere, iar în ultima vreme avea mai tot timpul stări de rău. În weekend a fost cu soţia la Sinaia, au urcat la Cota 2000 şi acolo i s-a făcut rău.

Ieri (n.r.- duminică) au venit să ia fetiţa şi a spus că e obosit şi pleacă să se odihnească", ne-a explicat Elena Olteanu, mama lui Cristi Olteanu. Tatăl lui ne-a spus că "probabil s-a dus să fumeze şi s-a aplecat peste balcon, a ameţit şi a căzut".

"Era executantul perfect"

Fostul viceprimar al Capitalei, Ionuţ Popa, susţine că, din 2005 de când şi-a ocupat postul prin concurs, Cristian Olteanu "şi-a executat perfect ordinele pe care le primea". Mai mult, fostul director adjunct al Administraţiei Străzilor se ocupa direct de chestiunile legate de marcajele rutiere din Bucureşti.

"A reuşit chiar să finalizeze în timp-record culoarul unic, în perioada premergătoare summitului NATO", mai spune Ionuţ Popa. În ceea ce priveşte acest contract legat de realizarea culoarului unic, conducerea Primăriei Capitalei, în timpul mandatului lui Adriean Videanu, a refuzat să ofere informaţii de interes public referitoare la valoarea lucrărilor.

O altă mare lucrare coordonată de Olteanu a fost realizarea pistelor pentru biciclete, dar şi a indicatoarelor montate în ultimul an în Capitală. Fostul viceprimar mai spune că activitatea lui Olteanu putea fi considerată stresantă, pentru că o mare parte a lucrărilor se executau noaptea, iar adjunctul Administraţiei Străzilor trebuia să verifice executarea acestor lucrări.

Funcţia blestemată

Calitatea de director adjunct la Administraţia Străzilor pare să fie un blestem. Fostul ocupant al acestei funcţii înaintea lui Cristian Olteanu, Adrian Petre, a murit tot după ce s-a aruncat de la etaj, în vara lui 2005. El a scris atunci un bilet din care lăsa să se înţeleagă că are probleme cu familia.

Apropiaţii au confirmat atunci că Petre începuse să aibă şi probleme de comportament. În schimb, Olteanu a ajuns director adjunct la străzi după ce a susţinut un concurs, în urmă cu trei ani. El a lucrat până atunci în cadrul direcţiei de transporturi din Primăria Capitalei.

Soţia lui, Alina Olteanu, lucrează în Direcţia Strategie şi Analiză Documente din subordinea primarului general.

Oprescu: "El nu a venit la discuţia cu mine, alţii au demisionat!"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că Cristian Olteanu nu s-a prezentat să discute cu el, dar că alţi funcţionari ai instituţiei s-au prezentat înaintându-şi demisiile din Primărie. "Am chemat, în urmă cu trei zile, directorii.

Am început cu directorii generali, directorii de direcţii, directorii executivi. După aceea, m-am văzut cu restul personalului, cu toţi funcţionarii Primăriei, cu cei pe care i-am invitat şi au venit. Dânsul (directorul adjunct al Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei - n.r.) ştiu că nu a venit", a spus Oprescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite