Schimb de focuri între susţinătorii guvernului de uniune naţională libanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocniri violente s-au declanşat duminică, la Beirut, între susţinătorii miliţiei şiite Amal, condusă de preşedintele Parlamentului, Nabih Berri, şi adepţii lui Saad Hariri, şeful partidului Curentul Viitorului şi al majorităţii libaneze antisiriene, informează AFP, citând un purtător de cuvânt al armatei.

Luptele au avut loc în cartierul Aisha Bakkar, din vestul Beirutului, cartier locuit de populaţie în majoritate musulmană, cel puţin o femeie pierzându-şi viaţa.

Combatanţii ambelor tabere au utilizat arme automate şi lansatoare de rachete, armata făcând eforturi pentru a controla situaţia. Purtătorul de cuvânt militar nu a comunicat motivul confruntărilor, ci a precizat doar că situaţia este tensionată în cartier de sâmbătă, informează Agerpres.

Aceste lupte au avut loc la o zi după ce Saad Hariri, fiul fostului premier Rafic Hariri, asasinat în 2005, a fost însărcinat să formeze noul guvern libanez şi la trei zile după realegerea lui Nabih Berri în fruntea Parlamentului.

Hariri, care se angajase să-şi asigure colaborarea forţelor libaneze rivale, inclusiv Hezbollah, într-un guvern de uniune naţională "armonios şi operaţional", a primit sprijinul tuturor deputaţilor din tabăra sa, inclusiv a celor din mişcarea Amal. Coaliţia sa - susţinută de Occident - a obţinut 71 de locuri din cele 128 ale Parlamentului în cursul alegerilor legislative din 7 iunie, faţă de 57 ale taberei conduse de Hezbollah, sprijinită de Siria şi Iran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite