Schelet de 1.300 de ani la Crivina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii de la Muzeul Regiunii Porţile de Fier au descoperit, la Crivina, vatra unei locuinţe din feudalismul timpuriu, dar şi un mormânt din Epoca bronzului.

Opt săteni din Crivina, tocmiţi cu ziua pentru a efectua săpături pe şantierul arheologic de la marginea localităţii, au scos la iveală un mormânt de incinerare aparţinând Epocii bronzului.

În cea de-a doua secţiune, la o adâncime de peste un metru şi jumătate, săpăturile au dus la un alt mormânt de inhumaţie datând din feudalismul timpuriu.

„Scheletul a fost înmormântat cu capul spre vest, cu mâinile pe piept, exact ca în zilele noastre. În acest loc se află necropola unde erau înhumaţi oamenii, iar puţin mai în aval, la circa 5o de metri, se află vatra satului“, a declarat Gabriel Crăciunescu, director adjunct la Muzeul Regiunii Porţile de Fier.

Săpăturile pe şantier vor continua doar pe parcursul acestei săptămâni, apoi totul va fi din nou acoperit cu pământ. „Chiar şi acest schelet îl acoperim seara cu pământ pentru a nu fi vandalizat de posibilii curioşi”, a spus Gabriel Crăciunescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite