Piaţa din Schela are nevoie de renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa din Schela are nevoie de renovare
Piaţa din Schela are nevoie de renovare

Apa de la ploi se scurge prin acoperişul făcut ferfeniţă al pieţei

Precupeţele din piaţa care deserveşte cartierul severinean Schela Cladovei se îngrijorează zilnic pentru calitatea mărfii pe care o oferă. Asta din cauză condiţiilor de vânzare care le sunt puse la dispoziţie şi despre care ei spun că nu sunt potrivite pentru alimentele perisabile. „O ducem foarte greu aici. Fie că e vară, fie că e iarnă, avem probleme cu acoperişul, pentru că are găuri în tablă, iar ploaia, zăpada şi vântul ne fac să rămânem de multe ori cu marfa nevândută pe mese pentru că se strică. Suntem nevoiţi să ne acoperim zarzavaturile cu pături ori folii de plastic şi pentru că nu este nici măcar un gard împrejmuitor pe lângă mesele noastre, seara vin tot felul de şmecheri cu scuterele care fac mizerie şi gălăgie aici“, susţine revoltată Lia Dovlete, vânzătoare.

Piaţă ieftină din cauza condiţiilor

Preţurile practicate de comercianţii din Schela sunt mici comparativ cu cele din Drobeta Turnu Severin din cauza condiţiilor grele. „Nu putem să creştem preţurile, astfel am pierde şi puţinii clienţi pe care îi mai avem. La aşa condiţii, aşa preţuri“, adaugă Lia Dovlete. Cumpărătorii cartierului Schela Cladovei profită însă de oferta ieftină şi îşi umplu cămările cu produse de aici. „Piaţa este mult mai ieftină ca în Severin, de aceea eu am început să mă pregătesc de toamnă şi cumpăr legume. E adevărat că roşiile sunt cam pălite de soare, dar la bulion sunt bune“, susţine Alina Ilie, cumpărătoare.

Vor scăpa de povară

Vânzătorii din Schela vor scăpa de povara pe care o îndură zi de zi căutând să-şi protejeze marfa cu umbreluţe, corturi sau pături. Conform purtătorului de cuvânt al primăriei, Gabriela Pogaci, această piaţă va fi introdusă în sistemul de renovare a pieţelor şi oboarelor, care există deja pe ordinea de zi. Prima care va fi luată în vizorul muncitorilor de la primărie va fi piaţa Crişan şi va fi urmată de cea din cartierul Schela.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite