Boc: "Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, invitat la postul public de televiziune, a vorbit despre problemele din educaţie, a menţionat că "scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă" şi a anunţat convocarea unui comitet interministerial.

"S-a semnat Pactul Naţional pentru Educaţie, a fost prezentat raportul comisiei Miclea în luna aprilie, am venit cu d-na ministru Andronescu în luna aprilie la guvern şi am spus că pe baza lui vom începe construcţia legilor Educaţiei şi le vom aproba în această vară ca să avem anul şcolar şi universitar cu noile legi începute. Am atenţionat-o pe d-na ministru de mai multe ori în Guvern - nu se întâmplă nimic!", a declarat premierul Emil Boc, la postul de televiziune naţional.


"Aceste lucruri nu mai pot fi amânate. Nu se mai justifică Parteneriatul pentru România dacă nu adoptăm aceste legi", a mai spus Boc.

"Nimeni nu a luat taurul de coarne, cum se spune în popor, să adopte aceste legi la timp, să previi asemenea situaţii. Acest pachet de legi are soluţii foarte clare şi explicite pentru abuzul de autonomie universitară", a susţinut primul-ministru.

Primul ministru a arătat că după prezentarea în Guvern a Legilor Educaţiei vor urma două săptămâni de discuţii şi de găsire a unor formule pentru eventualele corecturi.

Pe de altă parte, Emil Boc nu a exclus nici varianta în care Guvernul va cădea dacă nu sunt se trece de acest hop al legilor Educaţiei. El a subliniat că nu ţine de scaunul de premier şi că se poate întoarce în învăţământul universitar, potrivit tvr.ro.

Premierul Emil Boc a anunţat că a convocat pentru marţi un comitet interministerial care urmăreşte luarea unor măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.


"Eu cred că, în primul rând, în această ţară, astăzi, problema numărul unu nu este majorarea taxelor, ci o mai bună colectare a lor. De aceea, eu, pentru mâine, am convocat un comitet interministerial pe evaziune fiscală, pentru a combate această evaziune fiscală, pentru a lua măsuri de diminuare a acesteia pe domeniul accizelor, pe domeniul firmelor-fantomă, al TVA-ului, unde, din nefericire, pentru această ţară, după semnalele pe care le am, încă există foarte multe resurse financiare care în loc să vină la bugetul de stat merg în cu totul şi cu alte buzunare", a spus, la postul public de televiziune, Emil Boc, citat de Agerpres.

El a subliniat că este necesară o maximă exigenţă faţă de cei care nu-şi plătesc dările şi "fac din banul public un element de risipă". Premierul a reamintit că Executivul a luat şi până acum măsuri în acest domeniu, precum returnarea transparentă a TVA.

"Orice contribuabil se poate uita acum pe calculator şi să vadă când i se rambursează TVA, la ce dată şi în ce cuantum. Înainte totul depindea de pile, de relaţii, de influenţă ... gata, s-a terminat cu asta", a completat el.


"Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă. Am venit cu bună-credinţă de la Cluj să fac treabă. Nu se poate? Asta este! Las pe alţii să facă treabă, dar eu vreau să am conştiinţa împăcată că atât timp cât am fost în poziţia asta am încercat tot ce a ţinut de mine să fac reformele pe care le-am semnat în Parteneriatul pentru România. Testul este pentru ceilalţi, dacă doresc sau nu ca această reformă să meargă mai departe", a declarat Emil Boc.

"Să ştiţi că un prim-ministru care pleacă acasă este un prim-ministru fericit în perioada de criză, după greutăţile pe care le are. Am o meserie de cadru didactic universitar, aşa că nu ţin cu forţa de scaunul pe care îl am. (...) Eu voi încerca cu bună-credinţă, cu echilibru să ascult pe toată lumea, dar nu mai accept aceste tergiversări de dragul tergiversărilor", a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite