Scandaluri dese la şcoala ucigaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandaluri dese la şcoala ucigaşului
Scandaluri dese la şcoala ucigaşului

Tatăl lui Alexandru Cocoană (13 ani), băiatul omorât de  un coleg, susţine că la şcoala unde învăţau cei doi au loc des bătăi între copii. Violenţele de la unitatea de învăţământ din Obârşia de Câmp s-au înmulţit în ultimii doi ani, după ce acolo au fost transferaţi disciplinar mai mulţi elevi din Drobeta-Turnu Severin.

Ioana şi Marin Cocoană susţin că şcoala are o reputaţie proastă. „La noi în comună, de câţiva ani de zile, este o şcoală rău-famată. Au venit elevi din mai multe comune, puşi mereu pe scandal“, a spus Marin Cocoană. El îi acuză pe profesori că vor să muşamalizeze cazul.

„Acum vor să ascundă ce s-a întâmplat. Nouă ne-au spus că incidentul s-a întâmplat după ore, lucru neadevărat. Atunci de ce geaca şi ghiozdanul fiului meu sunt încă în bancă?“, se întreabă Marin Cocoană. Acesta susţine că a aflat că profesoara de muzică i-a pus absenţă fiului său la câteva ore după ce acesta a fost ucis.

Oamenii care locuiesc în apropierea unităţii de învăţământ spun că văd zilnic elevi care se lovesc sau se îmbrâncesc. „La şcoala de aici este o adunătură de copii din mai multe sate. Fac scandal, se ameninţă unul pe altul şi nimeni nu le face nimic“, a povestit localnica Maria Pistol.

„În urmă cu două, trei luni l-am văzut pe Florin Bozgon în timp ce se bătea cu un alt coleg în curtea şcolii. S-au luat la ceartă din cauza unei fete“, a completat doamna Pistol.

Directoarea respinge acuzaţiile

Locuitorii din Obârşia de Câmp spun că şcoala e vizitată mereu de grupuri de huligani şi de persoane dubioase. „Elevii care au fost mutaţi disciplinar din Drobeta-Turnu Severin la noi în comună au fost aduşi de la mai multe şcoli. Sunt aici fiindcă au avut probleme la instituţiile unde învăţau, fiind implicaţi în mai multe scandaluri. Pentru a-i ajuta să revină la un comportament adecvat au fost aduşi aici, dar nu s-au liniştit“, a spus Marin Capră, localnic. 

Directoarea şcolii din Obârşia de Câmp, Marcela Tunsoiu, respinge acuzaţiile şi spune că elevii sunt disciplinaţi. Aceasta a declarat că niciun elev nu are media scăzută la purtare şi că foarte puţini copii au fost transferaţi disciplinar în comună.

„Noi n-am anunţat niciodată poliţia că am avea vreun scandal. Tragedia a avut loc după ore. Nu ştiu de ce vorbesc oamenii aşa despre şcoala noastră“, este de părere directoarea.În plus, Tunsoiu susţine că ucigaşul nu se număra printre tinerii cu probleme, fiind un copil cuminte, cu note bune. „Vinovatul este arestat. Deocamdată nu ştim cum a intrat cu cuţitul în şcoală“, a adăugat Marcela Tunsoiu.

image

Ioana (stânga) şi Marin (dreapta), părinţii lui Alexandru



Elevii nu sunt însă de aceeaşi părere. „De mai bine de doi ani, la noi s-au transferat tineri puşi pe scandal. Plecăm de la şcoală numai în grup, de frică să nu ni se întâmple ceva. Alexandru a murit nevinovat“, a spus Gigi Şchiopu, coleg de clasă cu băiatul ucis.

Ar fi încercat să-şi înjunghie mama

Părinţii lui Sorin Ioncescu (16 ani) cred că fiul lor a folosit cuţitul de frică, fiind provocat. „Eu nu cred că Sorin l-a lovit, chiar dacă şi-a recunoscut fapta“, este de părere Adrian Ioncescu, tatăl criminalului. Oamenii din comună povestesc însă că tânărul nu este la prima abatere şi că, acum câţiva ani, a încercat să îşi lovească mama cu cuţitul.

image

La noi în comună, de câţiva ani de zile, este o şcoală rău-famată. Au venit elevi din mai multe comune, puşi mereu pe scandal.

image


Marin Cocoană
tatăl elevului ucis

Agresat lângă şcoală

Un adolescent de 16 ani din municipiul Buzău a fost internat luni seară la Spitalul Judeţean cu numeroase leziuni, după ce a fost bătut de doi necunoscuţi în apropierea şcolii în care învaţă.

Imediat după ce a ieşit de la cursuri, adolescentul a fost abordat de doi necunoscuţi care i-au reproşat faptul că în urmă cu trei zile a avut un conflict cu o colegă de clasă şi l-au lovit. Cei doi au fost identificaţi ulterior. Este vorba de doi buzoieni în vârstă de 19 şi 20 de ani, pe numele cărora a fost întocmit dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite