Scandalul "atacurilor energetice" din România a ajuns în Washington Post şi New York Times

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

În cea mai recentă pretenţie bizară provenită din cursa prezidenţială de anul trecut din România, învinsul şi soţia sa au susţinut că el a fost subiectul unor atacuri cu energie negativă, scrie presa internaţională.

Washington Post, New York Times, San Francisco Chronicle şi postul de televiziune ABC au preluat ştirea şi scriu în paginile electronice despre "atacurile energetice" din campania electorală invocate de social-democratul Mircea Geoană şi de soţia acestuia.

Mircea Geoană, care a pierdut alegerile prezidenţiale de anul trecut din România susţine că a fost subiectul unor atacuri cu energie negativă lansate de colaboratorii preşedintelui Traian Băsescu în cursul "unei dezbateri esenţiale", scrie AP, citând Mediafax şi Antena 3.

"În cursul dezbaterii din 3 decembrie, oameni care lucrau pentru Băsescu în acest domeniu erau prezenţi în dreapta camerei... Îşi făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu ştiu, dar i-am văzut cu ochii mei, îi ştiu cine sunt. Şi i-am văzut şi la Cotroceni, în timpul discuţiilor cu partidele politice. Acelaşi cetăţean, stând liniştit, într-un colţ", a afirmat pentru Antena 3 Mircea Geoană, care s-a simţit rău în timpul dezbaterii.

Associated Press preia declaraţiile Mihaelei Geoană, care a afirmat sâmbătă că soţul ei a fost "foarte mult atacat" şi "nu se putea concentra", dar şi pe cele ale fostului preşedinte Ion Iliescu, care a apreciat că acuzaţiile sunt "discuţii pentru oameni naivi, oameni needucaţi".

AP aminteşte şi acuzaţiile făcute de Viorel Hrebenciuc, privind o conspiraţie a "flăcării violete" în timpul campaniei, precum şi răspunsul lui Băsescu, potrivit căruia movul "a fost culoarea anului" în 2009.

Mihaela Geoană a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că soţul său a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finală din campania prezidenţială şi că şi ea a simţit aceste influenţe. Ea a explicat astfel faptul că soţul său "nu a ripostat foarte natural" la întrebarea lui Traian Băsescu referitoare la vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, deşi ştia că acest subiect va fi adus în discuţie şi avea variante de răspuns pregătite. "Cred că a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar în sală oameni care lucrau la acest lucru", a spus soţia liderului social-democrat, adăgând că situaţia nu s-a menţinut pe toată durata dezbaterii, ci doar în anumite momente, "probabil decisive", pe care crede că soţul său le-a simţit.

Cu o seară în urmă, la acelaşi post de televiziune, Mircea Geoană negase că s-ar fi simţit fără energie la dezbaterea televizată din turul al doilea al prezidenţialelor, apreciind că acestea ar fi scuze puerile, însă afirmase că Traian Băsescu apelează la ajutorul unor persoane care au capacităţi paranormale şi care au fost în sală în timpul dezbaterii respective.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite