Robert Negoiţă: "Scandalul Ridzi decredibilizează tinerii politicieni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă: "Scandalul Ridzi decredibilizează tinerii politicieni"
Robert Negoiţă: "Scandalul Ridzi decredibilizează tinerii politicieni"

Deputatul PSD Robert Negoiţă a spus că deputaţii social-democraţi vor vota pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului şi a afirmat că acest scandal decredibilizează speranţa că tinerii politicieni nu sunt corupţi.

"Partidul unic de la guvernare are în fruntea tineretului său o persoană care, conform raportului de azi pe care-l vom vota, ne spune că ar fi delapidat şi că ar fi făcut abuz în serviciu. Eu cred că este o palmă dată generaţiei tinere şi societăţii româneşti care spera că vom avea parte de o nouă generaţie de politicieni care să nu mai fure", a apreciat Negoiţă.

Negoiţă a mai afirmat că evenimentele organizate de către MTS au fost mult prea costisitoare, iar neregulile numeroase. "Pentru fiecare participant la acele evenimente, conform semnăturii domanei ministru, se plătea acelei firme câte şapte milioane de lei. Dacă Georgel cumpăra pâine din piaţă şi se ducea să caşte şi el gura la concert, ministerul plătea acelei firme care nu a organizat concertul şapte milioane de lei, timp în care noi nu puteam să dăm salarii la profesori că nu sunt bani la buget", a spus deputatul PSD în cadrul dezbaterilor pe marginea raportului Comisiei Ridzi.

Social-democratul s-a declarat nemulţumit că s-au dat bani pentru materiale promoţionale fără specificaţii şi al căror număr a rămas necunoscut. De asemenea, Negoiţă a reclamat faptul că recepţia lor s-a făcut pe baza unor filmări efectuate tot de firma care a câştigat licitaţia.

Pe de altă parte, democrat-liberalul Mihail Boldea a susţinut poziţia colegei sale de partid, subliniind că verdicte poate da doar justiţia, "nu o comisie de anchetă manevreată politic de PNL şi PSD, care urmăresc doar reflectoare şi camere pentru propria imagine". "Aş sugera să ne ocupăm de cazuri penale de notorietate. Avem câteva exemple vii în jurul nostru", a mai spus Boldea.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, le-a cerut luni deputaţilor să nu voteze Raportul Comisie juridice care recomandă urmărirea sa penală, pentru a nu legitima paralelismul dintre o comisie parlamentară şi o anchetă penală şi pentru a nu face un abuz.

"Vă cer să nu votaţi raportul Comisiei de anchetă, în caz contrar aţi legitima, aşa cum şi Comisia juridică prin votul său consultativ încearcă să vă determine să faceţi, un abuz, aţi da valoare unui act nul de drept şi aţi genera consecinţe nule din punct de vedere juridic. A nu vota sau a da un vot negativ înseamnă a reda Parlamentului imaginea de garant al respectării principiilor constituţionale într-un stat de drept", a pledat Ridzi luni, în plen, la începutul dezbaterii pe marginea Raportului Comisiei juridice cu privire la începerea urmăririi penale împotriva sa.

Fostul ministru a rostit în faţa Parlamentului un discurs lung- încheiat cu huiduieli din partea colegilor parlamentari prezenţi la şedinţa de plen, în care şi-a susţinut nevinovăţia şi a condamnat atitudinea membrilor Comisiei de anchetă care a cercetat cheltuirea de către Ministerul Tineretului a banilor pentru organizarea Zilei Tineretului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite