Scandal la Bumbeşti-Jiu pentru maidanezii otrăviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la Bumbeşti-Jiu pentru maidanezii otrăviţi
Scandal la Bumbeşti-Jiu pentru maidanezii otrăviţi

Asociaţiile de protecţie a animalelor cer poliţiei să facă lumină în acest caz

Scandal de proporţii la Bumbeşti-Jiu între Asociaţia de Protecţie a Animalelor Pro Animals, primarul oraşului, Constantin Bobaru, şi localnici, după ce pe străzi au apărut mai mulţi câini otrăviţi. Autorităţile declară că sunt foarte multe cazuri în care oamenii sunt muşcaţi de maidanezi, însă susţin că nu au ordonat niciodată omorârea
acestora.

„Este inadmisibilă atâta cruzime“

Carmena Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Pro Animals, a declarat că a primit mai multe telefoane şi că i s-a spus că la Bumbeşti-Jiu sunt otrăvite patrupedele. La sediul primăriei a avut loc o şedinţă la care au participat autorităţile locale şi cetăţenii urbei, însă până la finalul întrevederii nu a fost găsită nicio soluţie. Primarul neagă că ar avea de-a face cu uciderea câinilor, în timp ce Carmena Şerbănoiu a făcut sesizare la poliţia din localitate, solicitând găsirea făptaşilor.

La şedinţă au participat mai mulţi cetăţeni din Bumbeşti-Jiu. Unii dintre ei, iubitori de animale, indignaţi de ceea ce se întâmplă, şi alţii, supăraţi că maidanezii i-au muşcat. Oamenii admit că animalele sunt deja o problemă în localitate, pentru că sunt foarte agresive, însă nu pot fi de acord cu eutanasierea lor. „Rugămintea noastră este să nu-i mai omoare. Am văzut oamenii de la curăţenie cum îi trăgeau cu o sârmă. Efectiv îi sugrumau. Încă mai dădeau din picioare. Cineva îi omoară“, acuza Maria Pătruţ, o iubitoare a animalelor din oraş. Spusele ei au fost susţinute şi de alte persoane prezente în sală. „Am văzut o maşină neagră din care au ieşit nişte oameni care au aruncat cârnaţi otrăviţi. Este inadmisibilă atâta cruzime. Nu poţi să ucizi cu sânge rece aceste suflete. Vinovaţii trebuie traşi la răspundere“, a spus o altă femeie.
De cealaltă parte a baricadei sunt cei care au dat bani pe tratament după ce au fost muşcaţi de câini. Aceştia spun că nu-şi pot lăsa micuţii singuri pe stradă din pricina maidanezilor. „De patru ani îmi duc copilul la grădiniţă pentru că-mi este frică să nu-l muşte câinii. La intrare în farmacie, de exemplu, este plin de maidanezi. Mulţi dintre ei sunt un pericol“, a declarat Ileana Bobu. Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti-Jiu, a declarat că foarte mulţi câini sunt aduşi de la Târgu-Jiu, Motru sau chiar din judeţele învecinate.

„Au murit de bătrâneţe“

„Maidanezii ăştia vin din altă parte. Sunt aduşi de fel de fel de indivizi şi lăsaţi aici. Câinii aceia cu cercei nu sunt ai noştri. Ştiu că sunt o problemă, însă în acest moment priorităţile mele sunt altele, nu un adăpost pentru maidanezi. Luaţi-i acasă, dacă-i iubiţi“, a spus primarul.

Bobaru a adăugat că el nu ar omorî niciodată maidanezii, pentru că este iubitor de animale şi deţine trei câini şi patru pisici. Primarul crede că patrupedele moarte de pe străzi erau foarte bătrâne şi că aceasta a fost cauza decesului. „Este adevărat, am fost informat că se otrăvesc câinii, însă nu avem nimic de-a face cu acest lucru. Nu este normal să fie otrăviţi. Poate că unii dintre ei au murit de bătrâneţe“, a adăugat primarul.

Carmena Şerbănoiu a declarat că nu va lăsa lucrurile aşa şi va depune sesizare la Poliţia oraşului Bumbeşti-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite