Scandal la greva grefierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului Pro Jure Mureş, Dalia Roman, a anunţat, ieri, că personalul auxiliar de la Judecătoria Târgu Mureş, reprezentând 48 de angajaţi, au renunţat la protest, întrucât a fost

Liderul Sindicatului Pro Jure Mureş, Dalia Roman, a anunţat, ieri, că personalul auxiliar de la Judecătoria Târgu Mureş, reprezentând 48 de angajaţi, au renunţat la protest, întrucât a fost ameninţat inclusiv cu desfacerea contractelor de muncă de către conducerea instanţei.
"După şedinţa de sindicat, preşedinta Judecătoriei Târgu Mureş, Codruţa Sălcudean, şi judecătoarea Stela Preda, care răspunde de activitatea grefierilor, au spus că greva e ilegală şi că aceştia sunt pasibili de desfacerea contractelor de muncă. Actele pentru declanşarea grevei au fost depuse la Bucureşti de conducerea naţională a sindicatului. Până nu va fi o sentinţă definitivă, dată de instanţa judecătorească în contencios, noi considerăm greva legală", a spus Dalia Roman. Aceasta spune că la toate celelalte instanţe, din Luduş, Reghin, Târnăveni sau Sighişoara, continuă protestul prin întreruperea activităţii timp de două ore. Preşedinta Judecătoriei Târgu Mureş, Codruţa Sălcudean, a declarat că li s-a pus în vedere grefierilor să intre în sălile de judecată şi să fie asigurate serviciile de arhivă şi registratură. "Greva nu e legală, ca atare, nu intră în vigoare prevederile din statutul grefierilor, care prevăd că în acest caz o treime din personalul auxiliar e obligat să îşi desfăşoare activitatea în instanţă. Între timp, grefierele pot să protesteze prin grevă japoneză". Dalia Roman a arătat că grefierii, grefierii-arhivari, agenţii procedurali şi aprozii de Curtea de Apel şi Tribunalul Mureş au ieşit la protest şi că acţiunii li s-a raliat şi personalul auxiliar de la Parchete şi de judecătoriile din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite