Scandal cu certificate de revoluţionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

REPROŞURI: Este implicat şi Titu Gheorghiof, secretarul Camerei Deputaţilor

Revoluţionarii arădeni îl acuză pe deputat că, în 1989, i-a făcut „huligani şi golani”

Fundaţia Judeţeană a Revoluţiei din Decembrie 89 din Arad stă pe un butoi de pulbere, după ce un grup de revoluţionari a cerut demisia conducerii. Revoluţionarii sunt furioşi pe modul în care fundaţia a procedat în cazul preschimbării certificatelor de revoluţionar.

Mai mult, acuză faptul că multe certificate au fost acordate pe nedrept, mai multor arădeni care nu au avut de-a face cu Revoluţia, în schimbul unor favoruri. Printre aceştia, spun revoluţionarii, s-ar număra şi secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof. „Unul dintre ei este Titu Gheorghiof, care, în 21 decembrie 1989, striga la noi că suntem golani şi huligani. Altul a fost Ghiţă Corondan, de la Finanţe. Şi alţii. Şi-au făcut soţiile, prietenii şi neamurile revoluţionari”, a declarat revoluţionarul Costel Trifu.

Preşedintele Fundaţiei Judeţene a Revoluţiei din Decembrie 89, Gheorghe Curta, a spus că fiecare este liber să spună ce vrea, dar o comisie parlamentară este cea care hotărăşte cine primeşte certificat preschimbat de revoluţionar şi cine nu primeşte. Curta a admis că sunt probleme la dosarul secretarului general al Camerei Deputaţilor, arădeanul Titu Gheorghiof, dar că probele sunt „neconcludente”, în opinia comisiei parlamentare care l-a analizat.

Din revoluţionar, „securist”
Grupul revoluţionarilor contestatari susţine că, pe lângă favorurile făcute falşilor revoluţionari, conducerea fundaţiei îi nedreptăţeşte pe cei veritabili.

Cel mai cunoscut caz este cel al lui Mircea Ardelean. Acesta a anunţat că-i va da în judecată pe cei care l-au denigrat şi din cauza cărora nu şi-a putut preschimba certificatul de revoluţionar. „Au spus despre mine că nu am fost revoluţionar, ci securist. Că de aia apar eu într-atâtea poze făcute la Revoluţie în 21 şi 22 decembrie”, a declarat Mircea Ardelean. Acesta pune totul pe seama invidiei şi rău-voinţei unor colegi de-ai săi din Fundaţia Judeţeană a Revoluţiei din Decembrie 89.
„Nu poate fi vorba despre aşa ceva. Mircea Ardelean a pus la dosar o grămadă de poze şi, acum, cei din comisia parlamentară au îndoieli în privinţa sa. Au spus că de ce apare în atâtea poze, că e ceva necurat la mijloc. Eu le-am explicat că aşa e Ardelean, mai glumeţ, şi s-a pozat până şi cu militarii în 21 decembrie, când toată lumea se ferea de ei”, a spus Gheorghe Curta, preşedintele Fundaţiei.

No Comment
Secretarul general al Camerei Deputaţilor a declarat că nu doreşte să comenteze afirmaţiile revoluţionarilor arădeni. „Nu mă interesează aceste aspecte. Nici nu ştiu cine este acest Trifu. Au trecut 20 de ani de atunci şi
eu am probleme mai importante de făcut decât să cred că la Arad se desface buricul pământului”, a afirmat Titu Gheorghiof, care a renunţat la calitatea de parlamentar în favoarea funcţiei de secretar general al Camerei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite